Dacia Duster
Homepagina
Inloggen
Archief
Modellen
Wallpapers
Downloads
FAQ
Dacia's van leden
Historie
Lakkleuren
Fabrieken
Dealer-lijst
Terugroep-acties
Kleurplaten
Statuten
Voorwaarden
Privacy
Contact

2009, Biddinghuizen, Mei

07-06-2009
RichardMCV
Evenement
0

AutostickerVandaag was het zover: De dag van de Nationale Daciameeting bij Flevo on Ice, in Biddinghuizen. Van te voren was er natuurlijk gespeculeerd over de opkomst. Zouden er net zoveel komen als vorig jaar (zo'n 550 stuks)? of zouden het er meer of minder zijn? Ik ben al op tijd vertrokken om eerst deel te nemen aan een pre-meeting, namelijk bij Aletta en Ron in Amersfoort. Ook zij zijn enthousiast Dacia-rijder.

Na een gezellig ontbijt te hebben genoten samen met nog meer Daciasten, hebben we de auto's maar eerst even opgesteld voor de foto's alvorens we aan de heenreis naar Biddinghuizen zouden beginnen. De foto's van de opstelling, heenreis en aankomst vind je hieronder.

(klik op een foto voor een groter formaat)

Bij aankomst werden we meteen verzocht ons te registreren. HIermee weet de organisatie wie de deelnemers zijn en wordt het eenvoudig het aantal deelnemers te tellen. Daarnaast werd ons een sticker uitgereikt met daarop een nummer (zie de foto van de blauwe sticker hierboven; ik kreeg nummer 58).

De organisatie van deze meeting lag in handen van Dacia NL. Zij hebben er onder andere voor gezorgd dat we een poging konden ondernemen om een plaats in het Guiness Book of Records te bemachtigen. Daarnaast was er voor de kinderen van alles geregeld. Er waren springkussens, een draaimolen, binnen was er een tattoo-shop, je kon daar ter plekke skeeleren, enz.

Met het weer hebben we weer geluk gehad. Ik ben vanaf huis vertrokken met een beetje regen maar dat was al snel afgelopen. Vervolgens is het tijden de pre-meeting en de eigenlijke meeting droog gebleven. Het was wel bewolkt en een beetje fris maar dat mocht de pret niet drukken. Vervolgens was het tijd om aan de record-poging te gaan beginnen. Volgens de regels van het Guiness Book of records moest de hele stoet in beweging zijn. Het ging in dit geval om 355 Dacia's die aan de poging meededen.

Natuurlijk werd er gefilmd; Bavo Galama van het autoprogramma "gek op wielen" was ook aanwezig. Een van de mensen die filmden had ook belangstelling voor de dagrijdverlichting die ik gemonteerd heb onder de koplamp; hij heeft nog close-ups gemaakt. Misschien zien we die nog weer op TV.

Foto's van de record-poging vind je hieronder:

Tijdens deze meeting was er ook nog een primeur: Dacia NL onthulde de Dacia Sandero Stepway! Deze auto is vorige week voorgesteld op de autoshow in Barcelona en is nu hier heen gehaald. De auto staat hier vanaf september in de showroom en zal geprijsd gaan worden vanaf 11.495 euro!! De stepway is gewijzigd t.o.v. de standaard Sandero: de bodemvrijheid is verhoogd en de auto is uiterlijk voorzien van groffere kunststof delen en in zilverkleur gespoten delen om de auto een stoerder uiterlijk te geven.

Foto's van de onthulling vind je hieronder:

Wie foto's heeft gemaakt tijdens deze fantastische dag en ze met iedereen wil delen, mag ze mailen naar mij. Email-adres staat helemaal bovenaan op de Contact-pagina.

Bekijk hier alle foto's die door bezoekers zijn ingestuurd


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota