Dacia Duster

Dacia garantie: geen pasje, wel een sticker

25-11-2009
Mike
Overig
0

[image=collection,2009,Standaard op een nieuwe Dacia: 3 jaar garantie,right]3jaargarantie.jpg[/image]Voor de mensen die bij de aanschaf van hun Dacia gekozen hebben voor verlengde garantie of dit van plan zijn te doen: je krijgt hiervan geen garantie pasje. Bij de aanschaf van een Renault met deze garantieverlenging wordt de klant wel voorzien van een pasje. Maar hier wordt bij Dacia vanaf gezien, wellicht vanuit het oogpunt van kostenbesparing. Dit zorgt verder niet voor problemen omdat de auto bekend gemaakt wordt in het systeem van het dealernetwerk en ook bij de Renault Route Service alarmcentrale.

Wanneer je toch graag iets 'op papier' hebt, bijvoorbeeld tijdens een reis naar het buitenland, dan kun je bij de dealer om een uitdraai van deze registratie vragen. Zoals de meesten zullen weten is het mogelijk om naast de standaardgarantie van Dacia deze nog met een bepaalde periode te verlengen. De officiële fabrieksgarantie van 3 jaar of 100.000 km is uit te breiden met een of twee jaar. Zo kun je dus kiezen voor totaal 36, 48 of 60 maanden. Het maximale kilometrage is dan altijd 100.000.

Voor alle duidelijkheid: "het contract eindigt als leeftijd of kilometerstand bereikt is, hetgeen als eerste bereikt wordt." De kosten die er op dit moment voor staan zijn respectievelijk 290 euro en 425 euro. Er wordt dan geen onderscheid gemaakt in welk model Dacia of motortype je hebt. De genoemde voordelen van deze verlenging zijn geen onverwachte onderhoudskosten en hulp bij autopech of schade in Europa. De naam die hiervoor gebruikt wordt is GarantiePlus. Om het garantie verhaal helemaal compleet te maken noemen we ook nog even de andere garanties die je op je Dacia krijgt. Naast de fabrieksgarantie heb je nog de plaatwerkgarantie van 6 jaar en de lakgarantie van 2 jaar.

Als je reparaties laat uitvoeren aan je auto, dan zit daar ook garantie op van 1 jaar. Ten slotte nog een wetenswaardigheidje, vanaf heden worden alle nieuwe Dacia's afgeleverd met een extra sticker. Op deze sticker staat de fabrieksgarantie van 3 jaar vermeld. Nederland is daarmee het enige land en benadrukt daarmee dat 3 jaar een relatief lange periode is.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.