Dacia Duster

Dacia SUV: dit is 'm!

03-07-2009
Mike
Dacia Duster
0

Vorige week schreven we al over de SUV van Dacia, die waarschijnlijk onder de naam Dacia Duster in 2010 op de markt zal komen. Toen bleef het bij een paar spionagefoto's, waar de Dacia goed ingepakt was, maar vandaag is 'ie helemaal in z'n nakie op internet verschenen! De voorkant is volledig vernieuwd ten opzichte van de huidige Dacia modellen, en is niet te vergelijken met bijvoorbeeld de Sandero of de MCV Phase II.

De achterzijde heeft veel weg van de Nissan Pathfinder, met de oplopende zijkanten. Op zich niet vreemd, want Renault en Nissan werken nauw samen. Het onderstel zou dan ook afkomstig zijn van de Nissan Qashqai. Autoweek spreekt van een 1.5 dCi 109 PK motor, en dat er waarschijnlijk wel een 2.0 viercilinder benzinemotor zal komen, welke ook in andere Renaults gebruikt wordt. Interessant zal worden waar het verbruik op komt te liggen, en indirect ook wat voor energielabel de auto zal krijgen.

In deze tijden dat veel fabrikanten de verkopen van SUV's zien kelderen door het hoge brandstofverbruik, toch niet geheel onbelangrijk, want deze SUV zal niet geproduceerd worden om alleen bij de Dacia dealers in de showroom te staan. Ook Autoblog en de Telegraaf schrijven vandaag over de Dacia SUV.

Dacia SUV

Dacia SUV


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.