Dacia Duster

Dacia SUV, feiten en fictie

25-06-2009
Mike
Dacia Duster
0

Dacia SUV muleEen jaar geleden doken reeds de eerste foto's van een Dacia SUV op. We hebben het hier dan nog niet over de Duster, maar meer een hoog op de poten staande Logan sedan, een zogenaamde "mule". Aanvankelijk werd gedacht dat dit wel eens een voorloper van de Sandero Stepway kon zijn, maar met de introductie van de Duster concept car, begon het kwartje toch langzaam op z'n plaats te vallen: Dacia is echt bezig met een heuse SUV!

Op een Italiaans Dacia forum verschenen onlangs wat "spy shots" van wat vermoedelijk de nieuwe Dacia SUV wordt. Op de foto's is helaas weinig te zien; in tegenstelling tot de mule, is deze auto compleet ingepakt. Ook is nog niet duidelijk of deze auto gebaseerd is op het onderstel van de Nissan Qashqai. Renault werkt immers ook samen met Nissan, en in sommige landen wordt Dacia ook verkocht onder het Nissan merk. Dacia heeft hier dus duidelijk iets te verbergen!

mule

Aan de hand van alle uitgelekte foto's en tekeningen, heeft Andrei Avarvarii voor de Roemeense site ProMotor zijn Photoshop-kunsten vertoond. Er zijn wel wat overeenkomsten met de Nissan Qashqai en de Renault Megane terug te vinden, en dat is ook niet gek natuurlijk. In onze huidige Dacia's zien we ook veel elementen van Renault terug. De voorkant is typisch Dacia, en lijkt op een kruising tussen de voorkant van de Sandero en de MCV. De achterklep lijkt weer erg veel op de Sandero, en de velgen kennen we nog van de Dacia Logan Steppe concept.

Hoewel het hier duidelijk om een gephotoshopte afbeeldingen gaat, is het toch niet onwaarschijnlijk dat we elementen van deze SUV terug gaan zien op het uiteindelijke model. We zullen nog even moeten wachten tot dit najaar, dan staat 'ie mogelijk op de IAA in Frankfurt. Vermoedelijk zal er een 106 PK benzinemotor en een 86 PK dieselmotor beschikbaar komen. Voorwielaandrijving zal standaard zijn, ook gezien de verwachte scherpe prijsstelling die we van Dacia kennen, maar vierwielaandrijving zal waarschijnlijk een optie zijn.

mule

mule

Met dank aan Arjan voor de tip van bovenstaande twee foto's!
Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.