Dacia Duster
Homepagina
Inloggen
Archief
Modellen
Wallpapers
Downloads
FAQ
Dacia's van leden
Handleiding aanvragen
Historie
Lakkleuren
Fabrieken
Dealer-lijst
Terugroep-acties
Kleurplaten
Statuten
Voorwaarden
Privacy
Contact

De Dacia YAV III kampeer-Dacia

09-09-2009
Mike
Dacia Logan
0

Dacia YAV IIIVan 29 augustus tot 6 september vond in de Messe in Dusseldorf de Caravan Salon plaats. Kampeerautofabrikant Hymer toonde daar een wel heel bijzondere Dacia, de Dacia YAV III, wat staat voor Young Activity Van. Hoewel het hier nog om een prototype gaat, is het wel de bedoeling om de auto halverwege 2010 in ieder geval in Duitsland te gaan verkopen. De verwachte verkoopprijs ligt zo rond de 15.000 euro. De Dacia YAV III is gebouwd op basis van de Logan MCV Phase II.

Op het dak is een grote daktent geplaatst, die plaats biedt aan twee volwassenen. De achterbank kan worden omgetoverd tot een slaapplek, waarbij twee kinderen achterin kunnen slapen. De ruimte is erg slim ingedeeld. Zo zit de auto vol met vakken en lades, om diverse kampeerartikelen en bagage in op te bergen. Aan de ramen zitten speciale opbergzakken, die zo tevens als gordijn functioneren, en uit een lade onder een van de bedden kan een kooktoestel worden uitgeschoven. Van Edwin ontvingen wij een wel heel erg specifieke vraag: komt dit model in aanmerking voor het kwartbelastingtarief voor campers, en voldoet deze Dacia YAV III aan de ruimte eisen van de belastingdienst? Wij moeten helaas het antwoord schuldig blijven, maar wellicht weet een andere Daciast hier antwoord op?

Gezien de grote hoeveelheid vakantiefoto's die afgelopen zomer op deze site geplaatst zijn, moeten er aardig wat kampeer-daciasten rondrijden. Ook het grote aantal tips dat wij ontvingen over deze bijzondere Dacia versterkt dit vermoeden; bij deze dan ook dank aan Harry Meuleman, dacia-logan-mcv-rijder, Edwin Hoeksema en Lejo Noppe!

YAV


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota