Dacia Duster

Groen licht voor Van en Pick-Up

24-10-2009
Mike
Dacia Logan
0

[image=collection,2009,Dacia Van en Dacia Pick-up,right]vanpickup.jpg[/image]Het is zover, de kogel is door de kerk! De Dacia bedrijfswagens komen en wel dit jaar nog. Lange tijd was het nog spannend of en wanneer deze aanwinsten naar Nederland zouden komen. Maar nu is het dan zover. De homologatie van de beide Dacia's is er door. Er zijn dus geen obstakels meer die de introductie in de weg staan. De exacte details zijn nog niet bekend maar een aantal zaken weten we inmiddels.

Zo zal de vanaf prijs zonder belastingen nog onder de 8.000 euro komen te liggen en zullen er twee motoren beschikbaar komen: de 1.6 MPI (benzine) met 90pk en de 1.5 dCi (diesel) met 70pk. Deze motoren kennen we al van de Dacia Logan MCV. De auto's krijgen de neus van de Phase I, met het nieuwe logo. Er zal maar een uitvoering beschikbaar komen die aan te vullen is met een aantal opties. Reken er op dat de introductie in december is en dat de eerste kopers er vanaf januari/februari 2010 mee kunnen gaan rijden. De meeting van volgend jaar zal dus een leuke happening worden met een hele diversiteit aan verschillende modellen!

Waren er de eerste meeting nog maar twee modellen met de Sedan en de MCV, afgelopen meeting hadden we al de Sandero erbij en een verdwaalde Stepway. Volgend jaar kunnen we er nu dus ook zeker van zijn dat we de Dacia Pick-Up en de Dacia Van kunnen bewonderen. Hopelijk kunnen ze ons dan ook de Dacia Kanjara laten zien!


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.