Dacia Duster

LED daglicht... maar dan anders!

24-06-2009
Mike
Overig
0

LED daglicht in H4 lampEric wilde graag LED daglicht in zijn MCV. Nu kun je hiervoor losse strips kopen, of losse lampjes die een LED bevatten. Eric besloot het echter anders aan te pakken: waarom geen LED's in de ring rond de reguliere H4 lamp? Een eerste proefstuk werkte direct goed, maar de spanveer welke de lamp op z'n plaats houdt, kwam precies bij de onderste LED's uit.

Deze moesten dus hoger geplaatst worden. De vier LEDjes worden in serie gemonteerd, en afgedicht met speciale kit. Daarna is het een kwestie van monteren. Voor de voeding maakt Eric gebruik van de aanwezige zekeringkast onder de motorkap. Hier zijn twee zekeringen te vinden; een van 30 en een van 15 Ampere. De kabel naar de zekeringkast is nog eens extra afgezekerd met 1 Ampere. Leuk voordeeltje: na het uitschakelen van het contact, blijft er nog zo'n 10 seconden spanning staan op de zekering, en ben je dus automatisch voorzien van "coming home"-verlichting.[/p]

Eric heeft zelf zo'n anderhalf uur nodig gehad voor het bouwen van de lampen, en nog eens twee uur voor het aansluiten ervan. Ook is hij zo slim geweest het idee te laten beveiligen bij het BBIE (Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom). Het eerste contact met Philips Automotive is reeds gelegd, dus wie weet rijden we in de toekomst allemaal met Eric's lampen!

daglicht


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.