Dacia Duster
Homepagina
Inloggen
Archief
Modellen
Wallpapers
Downloads
FAQ
Dacia's van leden
Historie
Lakkleuren
Fabrieken
Dealer-lijst
Terugroep-acties
Kleurplaten
Statuten
Voorwaarden
Privacy
Contact

Sloop-premie een succes?

10-06-2009
RichardMCV
Overig
0

Afbeelding

De op 29 mei 2009 ingevoerde sloopregeling lijkt een succes te zijn. In de eerste week zijn er al 4821 transacties geweest.Consumenten kunnen sinds een week een bedrag van 750 tot 1750 euro krijgen als ze hun auto inruilen voor een nieuwer model (zie ook dit bericht). Ook de autodealers werken mee: er worden extra kortingen gegeven. De Bovag zou graag zien dat de provincies  ook een extra bonus geven; bovenop de huidige bonus. Hiermee kan het effect worden vergroot. "De provincies  kunnen dit eenvoudig betalen omdat de belastingen die worden geheven de laatste jaren drastisch verhoogd zijn", aldus Bovag-voorzitter Jan Ploeg.

Ook provincies hebben wel interesse in maatregelen die de crisis bestrijden. het heeft namelijk meer voordelen: de economie wordt gestimuleerd en het is ook nog eens goed voor het milieu. De garage-bedrijven die mee willen doen melden zich steeds meer bij een centraal meldpunt. Reden hiervoor is dat er namelijk ook administratieve rompslomp mee gemoeid is. De Dealers moeten de kortingen namelijk voorschieten aan de consument. De Overheid echter, betaald het geld pas terug in september.

Er is  in totaal een pot voor beschikbaar van 85 miljoen euro's. Dit betreft 65 miljoen van de overheid en 20 miljoen via de autobedrijven.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota