Dacia Duster

Uit de oude doos: 1e Dacia meeting

14-07-2009
Mike
Evenement
0

1e Dacia MeetingVan Jan ontvingen we een aantal foto's van de allereerste Dacia meeting, en hoe hij Daciast werd... Het begon allemaal in 2006, toen Jan op zoek was naar een vervanging voor hun Renault Kangoo. Ze waren al wel gaan kijken naar de Logan (sedan), maar door het ontbreken van een opklapbare achterbank was dit model afgevallen. Wel wist de dealer hun te vertellen dat er een station in de planning stond, en daar besloten ze op te wachten.

In februari 2007 reed Jan achter een vrachtwagen met daarop een MCV, en is hij de vrachtwagen gevolgd naar de plaatselijke Reanult dealer in Almere. De volgende dag kwam hij terug met zijn vrouw, en stond de MCV al compleet op kenteken. Een proefrit was snel gemaakt, waarna direct de knoop werd doorgehakt voor een rode Logan MCV Laureate met de 1.6 16v motor. Gelukkig had de dealer al 10 productieplaatsen besteld, en kwam de MCV in mei 2007 binnen. Op dat moment begon de belangstelling voor de MCV aanzienlijk toe te nemen, en waren de 1.500 exemplaren in no-time uitverkocht.

In die tijd werd ook Ger's site opgericht, waar de Daciasten van het eerste uur informatie met elkaar konden uitwisselen. Zodoende kwam ook het verzoek voor een meeting, zodat mensen de auto in het echt konden zien, en vragen konden stellen aan de eigenaren. De meeting vond op 3 juni 2007 plaats in het Doornse Gat, waar ook de tweede en derde meeting zijn gehouden. Voor de eerste meeting waren vijf toezeggingen, maar uiteindelijk kwam bijna het dubbele aantal: negen MCV's! Dat is toch wat anders dan de 355 Dacia's die we op de laatste meeting zagen!

1emeeting

1emeeting


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.