Dacia Duster

Uyt den ouden doosch: Dacia en Aro-visie

28-12-2009
Mike
Overig
0

Hans HugenholtzMet het geweldige gamma aan nieuwe Dacia's, zouden we bijna vergeten dat Dacia ooit in licentie gebouwde Renault 12's leverde. Vroeger werden de Dacia's geimporteerd door Primacar BV in Prinsenbeek. De oude Daasjes waren lang niet zo degelijk en betrouwbaar als de huidige modellen, en Primacar heeft het helaas niet kunnen overleven. Op de foto hiernaast Hans Hugenholtz, testrijder en oud-circuit directeur aan de start van de lange-duur test met de Dacia 1210 Standaard, het basismodel.

Ook destijds waren er reeds uitgebreide pakketten voor een mooie actieprijs beschikbaar, zoals nu bijvoorbeeld het Pack Electrique. Deze uitvoeringen werden onder de naam "Dacia Mamaya" verkocht. We noemen even de inhoud van het geweldige pakket: bescheiden sierbiesjes en het opschrift 'Mamaya' op de voorspatborden, rubber stootstrips over de flanken, een antenne (is dat een optie?) en een zonnedak. Verder een klein spoilertje op het kofferdeksel, een echte Philips stereo cassettespeler en vloermatten. Dit alles wisselde doorgaans voor maar liefst 1535 gulden van eigenaar, maar de speciale actieprijs bedroeg slechts 500 gulden.

Dacia MamayaHoewel er geen precieze datum op deze nieuwsbrief te vinden is, wordt er in het artikeltje over grijs rijden wel gesproken over 1 april 1987. Dat had de invoerdatum moeten zijn voor de nieuwe regels met betrekking tot grijze kentekens. Zoals we nu weten is dat pas veel later ingevoerd. Vermoedelijk komt deze nieuwsbrief dus ergens uit 1987. Je kunt de volledige nieuwsbrief, bestaand uit vier pagina's in stijlvol zwart/wit, in PDF formaat downloaden! Verder staat er ook nog een 25.000 kilometer-test van de Dacia 1210 in. Ik wist niet dat ze het zo lang vol konden houden... Hoewel ze in Roemenie natuurlijk nog volop rondrijden, vraag ik me af: is er nog iemand in Nederland in bezit van een oude Dacia 1210/1310? Ook de technische gegevens en een complete dealerlijst ontbreken niet. In ieder geval veel leesplezier!


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.