Dacia Duster

Vakantieverhaal van een Daas

29-09-2009
Mike
Overig
0

VakantiedaasDe wonderen zijn de wereld nog niet uit... Al eerder lazen we dat Joca in het bezit is van een knipogende Dacia; daar komt bij dat hij ook nog glimlacht (!) en kan vertellen hoe z'n eerste vakantie was. Wat maar weer bewijst dat Dacia een bijzonder opmerkelijke auto is! Voor het eerst ben ik met vakantie geweest. Ik wist niet dat je zo ver kon rijden, dat er nog zoveel te zien was en dat de wegen nog zo oneindig vertakt verder gaan.

We gingen met z'n vieren: mijn 2 mensen, de Puck en ik. "De Puck" is een oude Eriba-caravan. Ze zijn gek op die Puck en ook op mij trouwens... Regelmatig kloppen ze even op m'n dashboard en zeggen ze: "wat ben jij toch een lekkere auto!" Daar word ik dan wat verlegen van, maar zulke opstekers maken me wel aan het glimlachen...

VakantiedaasTussen de Puck en mij "klikte" het goed; mijn kogel paste precies in zijn disselkop en zodoende voelden we ons direct met elkaar verbonden. De Puck gaf mij geen kogeldruk en ik zorgde er op mijn beurt weer voor dat m'n constante stroomdraad zijn koelkast onderweg aan de gang hield. Kortom, we werkten uitstekend samen en hebben tijdens de reis wat afgekletst en gelachen. Wat kan die Puck roddelen over die 2 mensen zeg... fantastisch!

VakantiedaasEerst ging de reis naar Frankrijk, naar de Elzas. Hier bleven we drie dagen op een leuke, kleine camping bij Rombach-le-Franc. Ik zag steden als Colmar, Riquewihr, Bergheim: de Route du vin... villes fleuris... route des Cretes... Grand Ballon... goh... wat een mooie en vriendelijke streek is dat, die Elzas! Van daaruit ging het dwars door Frankrijk richting Spanje via de Dordogne. In het gebied van de Perigord Noir (Sarlat e.o.) struikelden we haast over mijn soortgenoten! Hier word ik echt goed verkocht! Veel Phase I (die blauwe neus zie je direct), maar ook wel Phase II, al zijn die op afstand wat moeilijker te herkennen vanwege hun nieuwe neus. Intussen wist ik niet wat me overkwam: zo ver was ik nog nooit geweest en ik keek m'n koplampen uit! Wat is het in Frankrijk mooi op de weg, er rijden zoveel Dacia's rond! Sandero's, MCV's -formidable!

VakantiedaasMet gemak trok ik de Puck over bergen en door dalen, want de Puck weegt leeg 350 kg en beladen misschien 450??? Met mijn extra motorvermogen (1.6, 16v, benzine) haalde ik bergopwaarts met gemak vrachtwagens in... grijnzend natuurlijk! Onderweg buikje gevuld, even gerust en een praatje gemaakt met deze grote jongens. We passeerden de grens in de Pyreneen bij St. Jean-Pied-le-Port. Een mooie, rustige grensovergang die ik voor de lol reed. Maar in Spanje... hoe is 't mogelijk... geen enkele andere Daas meer te zien! Wat een verschil met Frankrijk! Jammer, want het is altijd een gezellig moment van herkenning als je je soort voorbij ziet komen. Mijn 2 mensen zingen dan altijd: "een Daas" als ze er eentje voorbij zien komen.[p] [p]VakantiedaasWe verbleven op campings en als we losgekoppeld waren, dan werd de Puck op z'n plaats gezet. Ik stond er dan naast en soms kon ik zelfs op het bord van mijn twee mensen kijken! Soms was ik het uitzicht, kun je je iets mooiers bedenken? En Spanje... ach... het was gewoonweg fantastisch! Hier wil ik vaker naar toe, wat een gevarieerd landschap; echt je krijgt er als auto geen genoeg van om doorheen te rijden!

VakantiedaasSoms moest ik wachten, dan waren mijn mensen een lange wandeling aan het maken. Dat waren de saaie uurtjes. Gelukkig duurde het nooit langer dan een aantal uren dat ik alleen was. Als ze terugkwamen, dan kon ik ze al van verre aan zien komen lopen en dan dacht ik: "he gelukkig! Daar zijn ze weer. Lang genoeg stilgestaan!" De lange weg terug naar huis ging via de Extremadura, Segovia, Burgos en bij Vitoria Gasteiz de grens over naar Frankrijk. Daar reed ik door de Bordeaux-streek en via de kastelen aan de Loire naar het noorden, weer terug naar mijn eigen plekje op de troittoirband - thuis! En intussen heb ik met gepaste trots 11.780 km op mijn teller staan sinds ik eind maart afgeleverd werd aan mijn mensen. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik echt lekker in m'n carrosserie zit. Hopelijk volgen er nog vele vakanties met z'n vieren; helemaal top!

Joca


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.