Dacia Duster

2e Leerdamse Dacia Meeting 2010

28-11-2010
RichardMCV
Overig
0

[image=collection,2010,leerdam-op-kaart,right]leerdam-op-kaart.jpg[/image]Gisteren, op 27 november 2010, werd de 2e meeting gehouden in Leerdam. Deze is wederom georganiseerd door Gerrit en Bep. Zij hadden een aantal dacia-rijders uitgenodigd voor de meeting, waaronder ondergetekende. Dit soort kleinschalige meetingen zijn zeker net zo leuk en gezellig als de Jaarlijkse grote meeting die door Dacia wordt georganiseert. Voordeel van een meeting als dit is dat er veel meer contact is onderling.

Leerdam ligt midden in een driehoek van 3 snelwegen; de A2, de A15 en de A27. Toch heeft het landschap nog steeds een schitterend uiterlijk. Zij bevindt zich in de zuidelijke punt van Zuid-Holland waaraan de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Utrecht grenzen.

Een mooi gebied dus voor een toertocht in de Dacia's die meegebracht zijn. We waren met een leuke groep bijeen: (van L. naar R. op de foto hieronder) Gerrit, bep en de kinderen, Bernard en Jeffrey (beiden vanuit Duitsland), Richard (ik dus) en Robert en Jannie met dochter en vriend. Dit leverde een mooie groep op van 4 Logan's MCV en een Duster.

[image=collection,2010,verzamel-meeting-leerdam-november-2010,right]verzamel-meeting-leerdam-november-2010.jpg[/image]

Jeffrey en ik hadden elkaar nog niet eerder ontmoet en ook de Duster van Robert had ik nog niet in het echt gezien. De MCV Phase II van Jeffrey is niet geheel meer standaard gebleven; enige wijzigingen zijn wel doorgevoerd. Zo zijn er chroomkleurige kapjes over de ruitensproeiers op de motorkap aangebracht, dagrijlampen van Hella zijn gemonteerd in het deel onder de nummerplaat, ook is zijn MCV één van de eersten met chromen sierlijsten onder de ramen. Er rijden er wel rond met sierlijsten onder de beide ramen van de deuren; deze heeft echter ook een sierlijst onder het raam van de kofferruimte. Dit maakt het plaatsen van die sierlijsten wel mooier omdat de lijn dan veel mooier doorloopt naar achteren. Ook de grille onder de kentekenplaat is voorzien van een chromen voorzetplaat waarin de naam "DRAGON" gezet is. In het fotoalbum hieronder is hier wel meer van te zien.

Robert en Jannie hebben hun MCV ingeruild voor de Duster en hebben hier nog geen moment spijt van gehad. Het blijft een stoere verschijning om te zien. Tijdens de toerrit heb ik een tijdlang achter de Duster gereden en ik heb daar ook een 2-tal korte filmpjes van gemaakt:

Video 1:

Video 2:

De toertocht voerde ons langs (en door) diverse plaatsen en over mooie dijkwegen. Nadat we weer aangekomen zijn bij het huis van Gerrit en Bep hebben we het de hele avond over van alles en nog wat gesproken. Zo'n dag maakt echter ook hongerig dus hebben we met z'n allen besloten om Chinees eten te bestellen. De Chinees heeft goed zijn best gedaan want het eten was voortreffelijk. Langzaam aan werd het dan toch tijd om op te stappen. Dus er werd afscheid genomen van elkaar en als laatste ben ik vertrokken. Na een rit van bijna 1,5 uur weer thuis aangekomen en bij deze kan ik terugkijken op een gezellige en geslaagde meeting.

Hieronder volgen nog foto's die ik gemaakt heb op deze dag:


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.