Dacia Duster

Aangeklede Duster

17-10-2010
RichardMCV
Dacia Duster
0

[image=collection,2010,PA140036-border,right]PA140036-border-e12873054284471.jpg[/image]De Duster is al een dankbaar onderwerp van styling. Van alles is er verkrijgbaar. Dit was R.N. ook al opgevallen en aangezien de MCV die ingeruild is op de Duster ook al van extra's was voorzien, was het eigenlijk niet meer dan logisch dat een auto zoals de Duster dus ook "opgeleukt" werd. De Duster is hiervoor zelfs nog meer geschikt dan de MCV.

R.N. heeft ruim 2 weken geleden de nieuwe Dacia Duster opgehaald bij de dealer. Gekozen is er voor de versie met de 1.6 16V benzinemotor, Lauréate-uitvoering (net als de ingeruilde MCV) en in de kleur Blanc Glacier.

De verbrede wielkasten en de bescherming onderaan de deuren geven de auto een stoer uiterlijk. Dit "Pack Robuust" was al gemonteerd bij de aflevering, met als de trekhaak. Maar de auto was nog niet helemaal klaar. Er is voor gekozen om een pushbar en sidebars te laten plaatsen. Tegenwoordig mag een pushbar niet zomaar geplaatst worden; deze dient te zijn goedgekeurd. En dat is hier dus ook het geval. De pushbar wordt vergezeld van EG typegoedkeuring.

[image=collection,2010,pushbar,right" target="_blank">pushbar-e12873274595561.jpg[/image]De montage van de pushbar en de sidebars is verzorgd door de firma [image=collection,2010,raamstijl,left" target="_blank">raamstijl1-e12873276408131.jpg[/image]Maar ook nu was de auto nog niet klaar: de raamstijlen moesten ook nog aangepakt worden. Hiervoor is een bezoekje gebracht aan de firma

dusterDaarnaast is de kofferbak voorzien van een "dubbele bodem".  Bij de 4x2 ligt de bodem van de kofferruimte lager dan bij de 4x4.  Door dit verschil ontstaat een tildrempel bij de 4x2, die dus logischerwijze bij de 4x4 niet aanwezig is. Dit houdt echter in dat de 4x2 een ideale mogelijkheid biedt om diverse spullen op te bergen onder een extra te maken vloer. Bij deze Duster is de vloer zelfs voorzien van meerdere vakken waardoor deze nog veelzijdiger is. Deze vakverdeling ligt netjes tussen de wielkasten opgesloten; mocht het nodig zijn om de volledige laadruimte-hoogte te moeten benutten dan kan de vakverdeling er ook eenvoudig uitgehaald worden. Simpel maar doeltreffend...


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.