Dacia Duster

Afscheid van de Dacia Logan MCV

10-09-2010
Joost
Dacia Logan
0

Joost bij zijn oude trouwe MCVTot maart 2008 reed ik lange tijd in een Renault Scenic 1.9 DCI Expression Sport, een viertal jaren als leaserijder en vervolgens, nadat ik met vervroegd pensioen was gegaan, nog ruim twee jaar prive. In maart 2008 kocht ik een Dacia Logan MCV, een benzineversie, de 1.6 16V 105 Laureate, de vijfzitter. Ik was bepaald niet over een nacht ijs gegaan toen ik deze auto kocht. Van de plaatselijke Renaultdealer had ik met de kerstdagen 2007 gedurende drie dagen een MCV meegekregen om er uitgebreid mee proef te rijden.

En na deze drie dagen was ik helemaal verkocht: de auto voldeed volledig aan mijn verwachtingen en was ook nog eens goed betaalbaar. Na me vervolgens uitgebreid geinformeerd te hebben op de toenmalige website dacialoganmcv.nl, was de koop snel gesloten. Eind maart 2008 kon ik mijn gloednieuwe Dacia Logan MCV in ontvangst nemen. Bijna 2,5 jaar heb ik deze auto met heel veel plezier gereden. Over de schoonheid van deze auto valt te discussieren, maar over de ruimte zeker niet. Vooral de grote bagageruimte bleek uitstekend zijn dienst te bewijzen bij het ophalen van de kleinkinderen (vaak met kinderwagen, die probleemloos in de bagageruimte paste) en tijdens vakanties.

En ook als caravantrekker voldeed hij prima. Verder een perfecte auto om van A naar B te komen. Buiten de reguliere beurten heb ik helemaal geen onkosten aan deze auto gehad. Van begin af aan heb ik in een Excel bestand het benzineverbruik bijgehouden, ik ben nu eenmaal een cijferfreak. Het gemiddelde benzineverbruik tijdens de hele periode (over totaal 46847 km) bedraagt 1 liter op 12,186 km. Niet heel zuinig te noemen, maar voor dit model auto (is niet zo aerodynamisch) voor mij nog alleszins acceptabel. Tel ik hier verder alle andere onkosten bij op (wasbeurten, wegenbelasting, verzekering, beurten, inbouw cruise control), en kijk ik wat de aanschafprijs was en de inruilwaarde, dan kom ik op een gemiddelde km-prijs van 30,75 eurocent en op gemiddelde maandkosten van 496,89 euro.

Mijn conclusie na bijna 2,5 jaar rijden in de Dacia Logan MCV: een prima betaalbare auto voor vooral gezinnen met jonge kinderen en voor opa's en oma's die nogal eens een keer hun kleinkinderen moeten vervoeren met alle bagage van dien en voor mensen die om wat voor reden dan ook veel bagageruimte nodig hebben.

nieuwe Duster

Duster van Joost


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.