Dacia Duster

Alain Prost op 1 met Dacia Duster

07-12-2010
RichardMCV
Dacia Duster
0

[image=collection,2010,DACIA - Val Thorens,right]DAC0026001.jpg[/image]De Trophee Andros is weer in volle gang met diverse evenementen. En zoals we al eerder berichtten zou ook Alain Prost dit keer weer meedoen met de Dacia Duster. In Val Thorens, waar Alain in 2009 ook won, nam hij nu ook weer deel.

In de kwalificatie-ronden zette hij goede tijden neer, hiervan had hij even later veel profijt. "ik was niet geheel tevreden", aldus Alain. Het gedrag van de Duster is perfect, maar ik heb een paar wijzigingen aangebracht waarvan al is gebleken dat deze effectief zijn.

In de tweede kwalificatie-ronde gooide Alain hoge ogen. Hij had het juiste ritme te pakken en kon zich goed aan het circuit aanpassen. "eerste in de eerste ronde, tweede in de 2e ronde en de beste gecombineerde tijd van deze twee. "we hebben de banden gespaard tijdens de 2e ronde om een voorsprong te hebben in de finale," aldus Alain.

"we moesten in ieder geval 1 van de 2 wedtrijden winnen en dat hebben we gedaan", aldus Alain. Net als vorig jaar hebben we het tweede weekend gewonnen. Het niveau is dit jaar erg hoog en we mogen dus geen seconde verslappen. De Duster doet het erg goed en ik verwacht dat dit doorzet, ook op andere banen. Terugkijkend kunnen we concluderen dat het een geslaagd weekend was. 

De plaatsen werden als volgt bezet:

 1. Alain prost met de Dacia Duster
 2. Jean Philippe met de Series 1
 3. Stievenard Evens met de Toyota Auris
 4. Jean-baptiste Dubourg met de Renault Clio III
 5. Olivier Pernaut met de Series 1
 6. Franck Lagorce met de Skoda Fabia
 7. Romain Grosjean met de Renault Clio III
 8. Bertrand Balas met de Toyota Auris
 9. Andrea Dubourg met de Renault Clio III
 10. Hervé Knapick met de serie 1

Momenteel zijn ze onderweg naar Pas de la Case, Andorra waar komend weekend weer gepresteerd zal moeten worden.

Pas de la Casa ligt net over de grens met Frankrijk en behoort tot één van de hoogst gelegen skidorpen van Europa. Het is een vrij drukke maar tegelijkertijd erg gezellige plaats, met een mengeling van een Franse en Spaanse sfeer. Wat Pas de la Casa extra aantrekkelijk maakt, is dat alles op loopafstand ligt. Dat geldt zowel voor de skiliften als voor de vele uitgaansmogelijkheden. U glijdt zo van de piste naar een van de vele terrasjes. De vele winkels, restaurants, bars discotheken maken Pas de la Casa ook wat après-ski betreft een absolute aanrader).

Kalender voor de Trophee Andros:

 1. Val Thorens (Zaterdag 4 en Zondag 5 december 2010)
 2. Andorra (vrijdag 10 en zaterdag 11 december 2010)
 3. Alpe D'Huez (vrijdag 17 en zaterdag 18 december 2010)
 4. Alpe Maritimes (vrijdag 7 en zaterdag 8 januari 2011)
 5. Lans en vercors (vrijdag 14 en zaterdag 15 januari 2011)
 6. Sant Die des Vosges (zondag 23 januari 2011)
 7. Clermont Superbesse (zaterdag 29 januari 2011)
 8. Stade de France (zaterdag 5 maart 2011)

Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.