Dacia Duster

Dacia Hamster: Gaat Dacia hybride?

15-06-2010
Mike
Overig
0

Dacia HamsterVandaag doken er foto's op van een wel heel aparte Dacia Sandero Stepway, voorzien van vierwielaandrijving. Alleen vind je hier geen 4x4 techniek van Nissan onder de achterwielen, maar een heuse elektromotor. Het betreft hier dus een zogenaamde hybride-auto, net zoals bijvoorbeeld de Toyota Prius en de Honda Civic Hybrid. De speciale Stepway heeft de (hopelijk tijdelijke) naam "Hamster" gekregen. Wellicht dat dit een vette knipoog naar Top Gear's Richard Hammond betreft, gezien dat James May meerdere malen aangaf fan te zijn van de Dacia Sandero? Achterop wordt de auto aangeduid met E4WD, aan de zijkant staat de volledige benaming: Electricway 4WD.

De Hamster heeft voorin een 1.5 dCi dieselmotor liggen. Zoals gezegd worden de achterwielen aangedreven door een elektromotor. Waar de accu's in de Prius worden bijgeladen door bijvoorbeeld te remmen, zien we dat de Hamster voorzien is van zonnepanelen op het dak. Of de Hamster ook daadwerkelijk geschikt zal zijn voor het terrein betwijfelen we, omdat bijvoorbeeld de Prius ook alleen bij lagere snelheden de elektromotor gebruikt. Of en wanneer deze auto in productie zal worden genomen is nog absoluut onbekend. Het betreft hier een studiemodel.

In ieder geval is het wel fijn om te zien dat ook Dacia met z'n tijd meegaat. In Nederland is het tenslotte nog steeds zo dat rijden in een (volgens de overheid) schone auto gestimuleerd wordt. Wellicht dat we dus over een paar jaar een goedkope hybride in het Dacia-gamma gaan tegenkomen?


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.