Dacia Duster

Dacia MPV komt in 2012

30-12-2010
RichardMCV
Overig
0

[image=collection,2010,dacia-mpv-coming-in-2012,right]dacia-mpv-coming-in-2012.jpg[/image]Zoals al eerder aangegeven zal Dacia haar modellenaanbod verder gaan uitbreiden. Net als bij de vorige modellen wordt er dus weer flink gespeculeerd en er wordt weer vrolijk gephotoshopt. Dat geldt dus ook voor de foto in dit artikel. Renault/Dacia heeft uiteraard niets bevestigd maar de nieuwe MPV zou wel eens wat weg kunnen hebben van de Scenic. Er is een kans dat de nieuw MPV op de komende autoshow in Geneve getoond zal gaan worden.

Volgens Caradisiac.com zal het toekomstig model  een zevenzitter zijn. Net als bij de Logan, waarvan het platform waarschijnlijk gebruikt wordt voor de MPV, zal dit nieuwe model ook weer een prijsbreker zijn.  Een vanaf-prijs van rond de EUR 14.000,- a EUR 15.000 ligt in de lijn der verwachting. Hiermee is de auto aanzienlijk goedkoper dan het instapmodel van de Renault Scenic (vanaf EUR 23.990).

Op deze wijze heeft Renault weinig tot geen last van "kannibalisme". Oftewel dat klanten weggetrokken worden bij Renault zelf. Het onderscheid zal namelijk aanzienlijk zijn tussen de Dacia MPV en de Scenic. Zo zal de Dacia niet zo rijkelijk volgestopt worden met allerlei (overbodige?) luxe.

Zeer waarschijnlijk zal het nieuwe model in de fabriek in Marokko van de band af rollen; de fabriek in Pitesti draait al bijna op maximum vermogen om de huidige modellen te produceren (Logan sedan, Logan MCV, Logan VAN, Logan Pickup, Sandero en de Duster). Volgens Caradisiac zal het nieuwe model ongeveer 4,6 meter lang worden; dit is maar marginaal groter dan de huidige MCV. En zoals gebruikelijk in deze branche zal hij voorzien worden van een naar boven scharnierende achterklep.

En voor wat het motoren-aanbod betreft: zeer waarschijnlijk zal er weer de keuze zijn uit de ondertussen bekende benzinemotor (1.6 16V 105PK) en de dieselmotor (1.5 dCi met 90 of 110 pk).

(de donor-auto voor de foto zal ongetwijfeld een scenic zijn geweest; de tekenaar heeft hier dankbaar gebruik van gemaakt).


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.