Dacia Duster

Dacia Voorspellingen

09-11-2010
RichardMCV
Overig
0

[image=collection,2010,dacia-toekomst-tot-2015,right]dacia-predicts-8-new-releases.jpg[/image]Het merk Dacia doet het erg goed. De diverse modellen vinden gretig aftrek in de diverse landen. En dus zit men bij Dacia niet stil. Stilstand is immers achteruitgang. Daarom wordt er ook naar de toekomst gekeken en er zullen maar liefst 8 nieuwe modellen en facelifts het levenslicht zien tot 2015, is de verwachting.

Zeker één van de nieuwkomers zal een compleet ander model zijn; vermoedelijk zal dit de al eerder genoemde stadsauto zijn. Deze zal een prijs van rond de €5000 krijgen. De mini-Dacia (vermoedelijke naam: Citadine) wordt voorzien van 4 stoelen en vier deuren, met visuele elementen overgenomen van de Logan-serie en de tweede generatie Clio. De lage prijs is te danken aan het design en natuurlijk het gebruik van onderdelen die al in andere modellen hun dienst hebben bewezen (hiermee is de betrouwbaarheid verzekerd..). de toegepaste motor zal ongetwijfeld de 1,2 liter  worden die ook in de Renault Twingo gebruikt wordt.

De lancering van de Eerste Dacia SUV op de autosalon in Geneve is een duidelijk teken dat men bij Dacia zich meer en meer richt op de internationale markt.  Dacia mocht zich verheugen in veel positieve reacties en een verhoogde populariteit, waar dan ook ter wereld. Maar zeker op de Zuid Amerikaanse markt waar de Daciamodellen onder de merknaam Renault verkocht worden.

Dacia Vice-president, Constantin Stroe, gaf te kennen dat "Dacia elk jaar een nieuw model presenteren en in 2012 zullen er zeer interessante zaken van de productielijn rollen in de fabriek in Mioveni.

Volgens Group Renault's commercieel directeur in Roemenië, Fabrice Cambolive, wordt er druk gewerkt aan de toekomstige Logan modellen. De eerste opvolger mag in 2 a 3 jaar verwacht worden.

Renault heeft een computertekening vrijgegeven van een 4.7 meter lang model met de code-naam X52, dat Dacia wel eens zou kunnen gaan maken.

Een echte MPV zou in 2013 geintroduceerd worden en de Duster (nog maar net uit!) staat op de rol om gefacelift te worden in 2014, samen met de Pickup.

Tenslotte wordt de opvolger van de Sandero verwacht in 2015.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.