Dacia Duster

Dacia(st) update

07-09-2010
Peter
Club
0

VakantiefilesInmiddels zit voor de meeste mensen de vakantie er weer op. We hopen dat iedereen weer volop genoten heeft en met goede moed weer aan de slag kan. Na een rustige (vakantie)periode is het nu weer tijd voor een kleine Dacia(st) update. Ten eerste willen wij onze bezoekers en Dacia Clubleden vanaf heden nog vollediger voorzien van alle Dacia nieuwtjes. Om deze reden zullen wij er voortaan naar streven om in ieder geval wekelijks een artikel te plaatsen.

Met uitzondering van belangrijke nieuwsberichten zal dit op vrijdag zijn, zodat je lekker met wat Dacia nieuws het weekend in kan. Wij stellen het zeer op prijs als je daarin ook je inbreng hebt. Leuke vakantieverhalen of andere leuke Dacia informatie zijn dan ook van harte welkom. Voor aanstaande zaterdag stond ons eerste grote clubevenement op de agenda. Helaas hebben we slechts een erg klein aantal aanmeldingen ontvangen, wellicht mede doordat het erg dicht op de vakantie valt.

Daar de kosten dan erg hoog zullen zijn, hebben we helaas moeten besluiten om de barbecue niet door te laten gaan. Het bestuur beraadt zich nu over het eventueel organiseren van een ander evenement, later dit jaar. Hierover sturen we te zijner tijd uiteraard nog een bericht naar onze leden.

RTL AutowereldTenslotte nog wat Dacia nieuws: Dacia was recentelijk ook te zien bij RTL Autowereld. Na de wat negatieve publiciteit over de Duster, is het leuk om te zien dat Allard Kalff wel positief is over Dacia. Dacia staat in ieder geval volop "in the picture". Met de verkopen van de Duster zit het overigens wel goed; de uitlevering begint nu volop op gang te komen, en afgelopen maand werden er 481 Dusters op kenteken gezet. In totaal werden er 856 Dacia's op kenteken gezet, en dat is een record wat nog niet eerder gehaald werd!

Ander Dacia nieuws: naast de Logan MCV en Sandero is nu ook de Duster beschikbaar geworden op LPG. Het modellen gamma is naar Dacia maatstaven dus weer compleet gemaakt. Na de benzine en de diesel versies volgt namelijk traditiegetrouw als laatste de LPG uitvoering. Net als de Logan (MCV) is het weer een installatie die in Nederland wordt ingebouwd met de 1.6 16v als basis. De Sandero is met zijn 1.4 LPG die in de fabriek ingebouwd wordt dus de uitzondering op de regel.

De leverancier en ontwikkelaar van de LPG installatie voor Renault en Dacia (Eurogas) verstrekt hierover de volgende informatie: Vanaf heden is er een Eurogas LPG installatie verkrijgbaar voor deDacia Duster 1.6 16v. De installatie is beschikbaar voor zowel de 4x2 als de 4x4.?De LPG tank van de 4x2 heeft een bruto tankinhoud van 71 liter en de LPG tank van de 4x4 heeft een bruto tankinhoud van 63 liter. In beide auto's wordt de tank op de positie van het reservewiel geplaatst waardoor de bagageruimte intact blijft. Als je meer informatie over LPG wilt hebben kun je kijken op de website van Eurogas.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota