Dacia Duster

De website en het Dataverkeer

25-11-2010
RichardMCV
Overig
0

website30gbDeze website draait ondertussen al weer een tijdje mee. En elke maand sinds de oprichting nemen nog steeds de bezoekersaantallen toe en daarmee ook het dataverkeer. Voor het hostingpakket waarop deze site draait, geld een limiet van 30 Gigabite.

Deze maand is die limiet voor het eerst overschreden (op moment van schrijven is het 33 Gigabite). Vooral de laatste maand is het bezoekersaantal enorm gestegen. Dit is natuurlijk een waardering voor datgen wat ik hier probeer te bewerkstelligen. Anderzijds kreeg ik van mijn provider een mailtje dat de datalimiet overschreden is. Voor elke gigabite moet extra betaald worden.

Om het dataverkeer enigzins te beperken, heb ik tijdelijk de Babbelhoek aan de rechterzijde in de sidebar uitgeschakeld. Dit is één van de weinige zaken waarop ik nog invloed kan uitoefenen;het is een functie die aan of uit gezet kan worden. Het overig dataverkeer bestaat uit het bekijken van alle informatie op de site.

De babbelhoek wordt op 28 november weer ingeschakeld. Dan begint er ook weer een nieuwe maand voor het hostingpakket.

Om de limiet te verhogen moet er een ander pakket worden aangeschaft. Dan is dan ook per direct gedaan. Bekeken wordt wat de verdere mogelijkheden zijn. Zodra daar meer info over is wordt dat hier uiteraard gemeld.

Bij deze wil ik alle bezoekers wel bedanken voor het feit dat de site vaak bezocht wordt. dit is nu opgelopen tot een dagelijks gemiddelde van bijna 1400 bezoekers.

UPDATE:  in totaal is deze maand voor ruim 39 GB! geconsumeerd door de bezoekers.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.