Dacia Duster

Een jaar Daciast in cijfers

09-05-2010
Mike
Club
0

BallonnenVandaag is het precies een jaar geleden dat ik het eerste bericht op deze website plaatste. Die had toen nog een andere, tijdelijke layout, terwijl de huidige versie werd opgebouwd. Inmiddels zijn we 94 artikelen verder. Daarop zijn maar liefst 882 reacties binnengekomen, een gemiddelde van net geen 10 reacties per artikel. Al die reacties zijn geplaatst door de 427 geregistreerde gebruikers die Daciast kent. 131 daarvan hebben in totaal 586 foto's geplaatst bij De Dacia van... Op die foto's werd in totaal 88 keer gereageerd.

Sinds het begin van Daciast.nl houdt Google voor ons de bezoekersstatistieken bij. Het afgelopen jaar heeft Daciast.nl 85.707 bezoekers mogen verwelkomen, goed voor maar liefst 7,4 miljoen hits. Het gaat hier om 28.234 absoluut unieke bezoekers. Samen hebben deze bezoekers 239.569 pagina's bekeken, en zij deden dat met gemiddeld 2,8 pagina's per bezoek. De gemiddelde bezoeker bleef zo'n 2 minuten en 18 seconden op de site. Bijna een derde van de bezoekers was nog niet eerder op Daciast.nl geweest. Daciast.nl kan inmiddels rekenen op gemiddeld zo'n 400 bezoeken per dag, en dat is toch ruim 12.000 per maand. Elke maand gaat er zo'n 5 tot 7 Gigabyte over de lijn heen, met vorige maand een uitschieter naar 17 GB.

Herkomst

Herkomst van de bezoekers31% van de bezoekers kent Daciast.nl uit het hoofd of heeft deze in de favorieten staan. Nog eens 28% komt binnen via zoekmachines, waarvan Google met ruim 90% toch wel de absoluut favoriete zoekmachine van de bezoekers is. Er wordt de laatste maanden vooral gezocht op daciast, daciast.nl, Dacia Duster, Daciaclubnederland en Dacia Duster specificaties. Het grootste gedeelte, ruim 40% van de bezoekers, komt binnen via andere sites.

Kijken we naar waar de bezoeken vandaan komen, dan zien we dat bijna 89% uit Nederland komt. Nog eens 6,5% komt uit Belgie, 1,5% uit Duitsland, en de top 5 wordt afgesloten door Frankrijk en Spanje. Noemenswaardig is nog de zesde plek voor Roemenie.

Meest bekeken pagina's

Herkomst van de bezoekersNiet verwonderlijk is dat de homepagina het meest bekeken wordt, deze is goed voor ruim 35% van de paginaweergaves. De modellen-pagina doet het met bijna 8% van de bekeken pagina's lang niet slecht. Andere populaire onderdelen zijn De Dacia van... en Multimedia. De afgelopen maanden is het meest bekeken nieuwsbericht die van de eerst gespotte Duster in Nederland!

Browsers

Browsers gebruikt door onze bezoekersBezoekers van Daciast.nl doen niet mee met de wereldwijde trend om marktleider Internet Explorer links te laten liggen. Hoewel het aandeel het afgelopen jaar wel gedaald is, neemt Internet Explorer nog altijd 66,5% van de bezoeken voor zijn rekening. Daciasten zijn wel trouw met updaten; 75% van de Internet Explorer gebruikers gebruikt al Internet Explorer 8; 20% gebruikt nog Internet Explorer 7. Een kleine 5% gebruikt nog versie 6, maar vermoedelijk zijn dit vooral bezoekers die op hun werk de site bezoeken. Firefox bezet de tweede plek met net geen 19%, en Google Chrome doet het ook lang niet slecht met 7%, op de voet gevolgd door Safari met net geen 6,5%. Opera maakt de top 5 compleet met een verwaarloosbaar aandeel. 92% van de bezoekers draait de browser op Windows, en 6% is in het bezit van een Apple. Linux is niet erg in trek bij de Daciasten; slechts 1% maakt gebruik van dit gratis besturingssysteem.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota