Dacia Duster

Geslaagde Dacia fandag in Doorn

07-06-2010
Mike
Evenement
0

Che Guevara met megafoonGisteren werd alweer voor de vijfde keer de Dacia fandag gehouden. Dit jaar was men weer terug waar het ooit allemaal begon: het Doornse Gat. Natuurlijk was ook Dacia Club Nederland vertegenwoordigd op de Dacia fandag, waar we weer een aantal mensen enthousiast hebben kunnen maken voor onze club! Het thema was geheel in lijn met de recente reclame-uitingen van Dacia, en de dag werd dan ook lekker aan elkaar gekletst door een verklede Che Guevara, inclusief megafoon.

Het weer zat gelukkig erg mee, en dat kwam de opkomst zeker ten goede: ruim 650 Dacia's zijn geteld! Ze kwamen dan ook van heinde en verre en in diverse vormen; alle zes de modellen uit het huidige gamma waren aanwezig, met zelfs MCV's uit Duitsland en een Pick-Up uit Belgie! Natuurlijk waren er ook volop Dusters aanwezig van voornamelijk dealers, maar ook een aantal van de eerst afgeleverde exemplaren waren van de partij. Een paar voor Nederland vooralsnog unieke Dusters kwamen we tegen vlakbij de stand van Dacia Club Nederland. Daar was namelijk een 4x4 parcours aangelegd, waar met een tweetal Duster 4x4's gereden werd.

De instructeur was erg te spreken over de terreinvaardigheid van de Duster; hoewel de 4x4 techniek afkomstig is van Nissan, had hij Nissan's bestuurd die minder terreinvaardig waren. De meest bijzondere Duster zagen we echter om 12.00 uur. Toen werd namelijk de Duster ijsracer onthuld, waarmee Alain Prost tweede werd in de Trophye Andros. Deze Duster trok aardig wat bekijks, want zoiets kom je natuurlijk niet dagelijks tegen (helemaal niet omdat deze versie niet op de doorgaande weg mag komen). Tegen half twee vond de prijsuitreiking van de 'Mooiste Dacia van 2010' plaats.

Deze uitreiking werd gedaan door Bavo Galama van het programma 'Gek op Wielen'. Ook de cameraploeg was aanwezig, en op zondag 13 juni (aankomende zondag!) om 16.30u zal het te zien zijn bij RTL 7. De winnaars:

  1. Familie Caspers, met hun 'Blue Lady Logan' MCV
  2. Cornelis Vliet-Vlieland, met zijn zilvergrijze Logan MCV
  3. Erik Schothans, met zijn Logan MCV met daktent

Zij winnen een week rondrijden in een Duster, en een jaar lang lidmaatschap van Dacia Club Nederland. Hieronder vind je de officiele foto's van de Dacia fandag 2010, gemaakt door Dacia Nederland. De foto's die we zelf hebben gemaakt volgen later deze week.

Dacia fandag

Dacia fandag

Dacia fandag

Dacia fandag

Dacia fandag


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.