Dacia Duster

Primeur: Dacia Black Line ook naar Nederland!

18-01-2010
Peter
Overig
0

Dacia Black Line modellenSoms is het rustig qua Dacia nieuws, maar deze week komt Dacia Nederland wederom met een mooie primeur! Er wordt namelijk gestart met een actiemodel, waarbij je een compleet uitgeruste auto krijgt tegen een scherpe prijsstelling. Het model zal tijdelijk in de prijslijsten voorkomen en gaat in lijn van de Renault actie modellen 'Serie Limitee' heten. Het is voor het eerst dat Dacia dit in Nederland gaat doen, en als het een succes word zal het wellicht niet de laatste keer zijn. De officiele verkoop gaat starten vanaf 1 februari, en afhankelijk van het succes zal het model een aantal maanden te koop zijn. Een vaste einddatum word dus niet gegeven. Hoewel ze door de dealers al in bestelling staan en voor de klanten vanaf februari te bestellen zijn zal hij te zien zijn in de showrooms vanaf maart. Maar aan de foto's te zien word het weer een strakke auto. Zo komt Dacia elke keer weer met een nieuwe sterke verrassing.

blackline

De Black Line komt er zowel voor de MCV als de Sandero. De MCV is alleen met de 1.6 8 kleppen motor leverbaar en de Sandero met de 1.2 16 kleppen. Bij de MCV kan je wel gewoon kiezen voor de 5 of 7-persoons versie. De kleur is (net als bij de Stepway) altijd een metallic lak en je kan kiezen uit twee kleuren: zwart (Noir Nacre 676) of zilver (Gris Platine D69). Het heeft dus geen zin om bij de Black Line versies te vragen naar andere motoren, kleuren of dat hij op LPG kan.

blackline

De Black Line versies zijn gebaseerd op de Laureate versie en hebben als extra's:

  • zwarte koplampbehuizing (alleen op de Sandero, zoals bij de Stepway)
  • Metallic lak (Noir Nacre of Gris Platine)15 inch
  • lichtmetalen velgeneen eigen bekleding (zie foto)
  • zwart grijze accenten aan binnen- en buitenzijde

Uit de interieurfoto is helaas niet goed op te maken wat deze accenten precies zijn, dus dat is afwachten, tenzij er betere foto's beschikbaar komen. Wel is de andere bekleding goed te zien. De prijs voor de Sandero bedraagt 10.590 euro. De 5-persoons Logan MCV kost 13.890 euro en de 7-persoons heeft een meerprijs van 700 euro. Dat is dus maar 400 euro meer dan de versies waarop ze gebaseerd zijn. Hou er wel rekening mee dat er altijd nog rijklaarmaakkosten en overheidskosten bijkomen (zoals bij elke auto). Leuk detail, je kan op dit actiemodel een optiepakket krijgen dat ook uniek is voor Dacia. Namelijk de Pack Exclusive met airconditioning en cd-speler met bediening aan het stuur voor 595 euro. Deze stuurwielbediening zagen we ook al op, een goede ontwikkeling. Andere opties zijn een lederen stuurwiel en elektrische ramen achter. Overigens wordt de auto zonder zij-airbags geleverd en zijn ze ook niet optioneel verkrijgbaar. Al met al een hele goede actie denken wij en hopelijk komen er weer een hoop Daciasten bij!

blackline


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.