Dacia Duster

Wintercheck, gratis of niet?

03-11-2010
RichardMCV
Overig
0

wintercheck2De tijd is weer aangebroken dat de winterbanden weer gemonteerd kunnen gaan worden. Ruitensproeiervloeistof wisselen vam zomer- naar winterversie (indien van toepassing). En zo zijn er nog wel een aantal belangrijke zaken te noemen die extra aandacht nodig (kunnen) hebben alvorens de auto geheel klaar staat voor voor het zwaarste autoseizoen: de winter.

Grappig is wel hoe verschillende merken hiermee omgaan; hier zit veel variatie in. Bij de één kun je een wintercheck laten uitvoeren alleen op een specifieke dag en bij de ander is dat tijdens een bepaalde periode. Het aantal punten waarop gecontroleerd wordt, verschilt enorm en dan hebben we het nog niet over de prijs gehad. Bij de één is dat een klein bedrag, bij de ander is dat gratis.

Een paar voorbeelden:

  • Zaterdag 6 november: wintercheck bij Volkswagen. Er wordt gecontroleerd op maar liefst 39 vitale onderdelen. Deze wintercheck is gratis als men lid is van het Volkswagen Inclusief.
  • Zaterdag 6 november: wintercheck bij alle Toyota-dealers. Er wordt gecontroleerd op 16 punten. Ook deze wintercheck is gratis.
  • Klanten van de verzekeringsmaatschappij ALLSECUR krijgen een wintercheck-waardebon die zijn in kunnen leveren bij Euromaster.  De auto wordt op diverse punten gecontroleerd. Deze wintercheck is dus gratis voor de leden. Actie loopt tot 1 december 2010.
  • Zaterdag 6 november: wintercheck bij alle Opel-dealers (nationale Opel Testdag). Er wordt gecontroleerd op 18 punten. En ook deze check wordt gratis aangeboden.
  • Zaterdag 6 november: wintercheck bij Daihatsu. Er wordt op 15 vitale punten gecontroleerd. Iedereen krijgt na afloop Mijn Daihatsu agenda 2011, boordevol leuke tips op het gebied van uitstapjes en evenementen in Nederland. Achterin de agenda vindt u een honderdtal kortingsbonnen, die recht geven op kortingen in restaurants, musea, dierenparken en nog veel meer. Wederom een gratis check.
  • Zaterdag 6 november: Wintercheck bij Skoda. de auto wordt uitvoerig gecontroleerd op 25 punten. Deze check is alleen gratis voor  VerrassendSkoda-leden; voor overige klanten kost deze wintercheck 19,€95. ( er zijn echter dealers die de check gratis uitvoeren bij inlevering van een waardebon.
  • Op afspraak: wintercheck bij de BMW-dealer. hierbij wordt op 20 punten gecontroleerd. Deze check is zeker niet gratis; hiervoor moet men €50 op tafel leggen.
  • Op afspraak: wintercheck bij de Volvo-dealer. Hierbij wordt de auto gecontroleerd op 21 punten. Deze check kost €29 maar is gratis voor volvo card houders.
  • Op afspraak: Wintercheck bij de Porsche-dealer. Grondige controle van alle vitale delen. Deze check is wel een stukje duurder; namelijk €119 moet er voor worden neergeteld.

Dacia (en Renault) houdt wat dat betreft de prijs (9,€95; controle op 10 punten) op een redelijk te noemen niveau, al wordt er op minder punten gecontroleerd.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.