Dacia Duster

2 DIN autoradio - deel 2

18-05-2011
RichardMCV
Overig
0

[image=collection,2011,schakelaar-deel,right]schakelaar-deel.jpg[/image]Links en rechts onderin de middenconsole aan de zijkanten is een heel stuk vrij. Daar zouden heel goed schakelaars geplaatst kunnen worden. Dus ik heb gecontroleerd of er voldoende ruimte achter zit in verband met de inbouwdiepte van de schakelaars. En die is voldoende, ruim voldoende zelfs. Ik had al een deel uit een ander frontpaneel gezaagd waarin de schakelaars geplaatst moeten worden. Dit deel heb ik nog maar eens kleiner gemaakt. Het is opgedeeld in drie delen: 1x een inbouwdeel voor de schakelaar ten behoeve van de alarmlichten, 1x een inbouwdeel voor de raamschakelaar links samen met de schakelaars van de achterruitverwarming en 1x een inbouwdeel voor de raamschakelaar rechts samen met de schakelaar van de protiervergrendeling.

schakelaar inbouwdeelNa een tijdlang schuren, plamuren en spuiten waren de beide inbouwdelen voor de middenconsole klaar. Dus, afmetingen nemen, deze met plakband afgetekend en vervolgens de vier hoekpunten geboord met de accuboormachine. Daarna heb ik de accuboormachine als frees gebruikt met een boortje van 3 mm erin. Ik heb de boor steeds zijdelings bewogen zodat deze zich door het kunststof heen "vrat". Op deze manier krijg je een redelijk ruwe opening die ik daarna heb bijgewerkt met een nieuw mesje. Aan beide zijden van de middenconsole heb ik hetzelfde gedaan.

Het voordeel van de schakelaars hier plaatsen is dat de bekabeling niet gewijzigd hoeft te worden; deze is voldoende lang om de schakelaars te kunnen bereiken op de nieuwe plek.

Goed, de meeste schakelaars is een nieuwe plaats voor gevonden, alleen nog de schakelaar voor de alarmlichten. Uiteraard moet deze een plaats krijgen die makkelijk bereikbaar is. En wat is nou makkelijker dan bovenop het dashboard?

DEEL 3 VOLGT......


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota