Dacia Duster

3x knipperen

25-03-2011
RichardMCV
Overig
0

knipper3x"Onze" Dacia's zijn relatief eenvoudig uitgevoerd. Gelukkig zit er niet teveel electronica in verwerkt; diverse merken hebben al bewezen dat de electronica ook veelvuldig stuk kan gaan. Een stukje motormanagement hebben we natuurlijk wel maar dat is inherent aan de injectiemotor.

Zakelijk ben ik veel onderweg met een Mercedes Vito. Deze bus is uitgerust met een comfortschakeling voor de knipperlichten. Dit houdt in dat bij 1x aanraken van de knipperlichthendel de knipperlichten 3x knipperen. Als ik dan weer veel kilometers met de Vito heb gereden en vervolgens in mijn MCV stap, dan mis ik deze knipperlichtfunctie wel.

Hier is een oplossing voor gevonden, uiteraard op het wereldwijde web. En niet eens zover van huis. Bij www.lzparts.de verkoopt men een module die de knipperlichtfunctie overneemt. Hiervoor moet men dan wel een aantal kabels wijzigen bij de UCH onder het dashboard. De UCH is een soort computer die allerhande functies uitvoert.

Zelf heb ik al eerder een klein PLC'tje in mijn MCV gebouwd die ik nu gebruik voor de gordelwaarschuwing. Dit PLC'tje heeft nog de mogelijkheid om de knipperlichten aan te sturen dus ik hoef de module van lzparts zelf niet aan te schaffen. Ik denk dat het echter voor veel mensen wel een uitkomst is dat deze functie leverbaar is in een module die relatief simpel te plaatsen is.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.