Dacia Duster

Brandweerrode Duster

09-03-2011
RichardMCV
Dacia Duster
0

brandweerStandaard wordt de Duster niet in het rood geleverd. Toch heeft men in Heillo dit wel gedaan. Het brandweerkorps heeft namelijk gekozen voor een Duster.

Het brandweerkorps in Heiloo rukt sinds kort uit in een Dacia Duster 4x4, de eerste Dacia Duster-brandweerauto van Nederland. Het lage brandstofverbruik, het hoge trekgewicht en de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding van de Duster maken de auto zeer geschikt als dienstwagen. Dacia Nederland levert de auto inclusief striping en het licht- en sirenepakket.

De Dacia-brandweerauto is geleverd door Renault- en Dacia-dealer Stokman Alkmaar BV, waar Brandweerkorps Heiloo al jarenlang klant is. Toen Chef Materieel van het korps de heer Ekkes zich meldde voor een nieuwe dienstwagen die moest voldoen aan alle eisen en wensen voor een brandweervoertuig, maar voor de helft van de reguliere investeringssom, adviseerde Stokman de Dacia Duster. Het Roemeense dochtermerk van Renault staat immers bekend om zijn value for money.

Positieve reacties

Inmiddels heeft het brandweerkorps een Dacia Duster dCi 110 4x4, inclusief striping en licht- en sirenepakket, in gebruik. 'Iedereen is enthousiast over de dienstwagen', vertelt de heer Ekkes. 'Deze Duster heeft een maximaal trekgewicht van 1500 kilogram, waarmee ons korps ook bij oefeningen en werkzaamheden buiten de verharde wegen prima uit de voeten kan. Ook hebben we de auto al diverse malen meegenomen naar Brandweercongressen door het hele land. Hierbij vielen ons twee zaken op: het lage brandstofverbruik van de Duster én de positieve reacties van andere brandweerkorpsen op de auto. Kortom, Brandweerkorps Heiloo is uitermate tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding van Dacia.

Scherpst geprijsd

De Dacia Duster is een robuuste, betrouwbare all-terrainauto die praktische bruikbaarheid en ruimte op een geslaagde manier met comfort combineert. Sinds zijn marktintroductie in april 2010, zijn er in Nederland al ruim 3.100 Dacia's Duster verkocht. Met een vanafprijs van 13.990 euro (incl. BTW en BPM) voor de 4x2-versie is de Duster het scherpst geprijsde model in zijn segment. De prijzen van de 4x4-versie beginnen bij 16.990 euro (incl. BTW en BPM), waarmee de Duster de Dacia-slogan Shockingly affordable zeker eer aan doet.

De kantoororganisatie van brandweer Heiloo heeft, samen met de burgemeester van de Gemeente Heiloo, onlangs de Dacia Duster in ontvangst genomen: klik op een foto om deze te vergroten


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota