Dacia Duster

Dacia Dag 2011

22-05-2011
RichardMCV
Overig
0

gebakje ter ere van vijfjarig bestaan van Dacia in NederlandNet als voorgaande jaren (met uitzondering van de dag in Biddinghuizen) is ook deze Dacia meeting georganiseerd in Het Doornse Gat bij Utrecht. Hoewel de inschrijving voortijdig gesloten was vanwege het overweldigende aantal aanmeldingen bleef de opkomst toch achter; vermoedelijk door de weersverwachting. Desondanks zijn er toch een aantal honderden Dacia-enthousiastelingen komen opdagen.

Velen van hen zullen onderweg de regen hebben getrotseerd, net als ik. Bij aankomst op het recreatieterrein (9:10) was het echter droog, en het bleef ook droog tot vlak voor 15:00 uur.

Ik behoorde tot de eersten die arriveerden dus het terrein was nog zo goed als leeg. Daar kwam echter snel verandering in. In een kort tijdsbestek liep het terrein aardig vol met allerhande Dacia's. Van een standaard sedan tot een volledig gewijzigde MCV of Duster.

springkussen voor de kinderenEr was ruim voldoende tijd om elkaars auto's te bekijken, vragen te stellen aan eigenaren. Ook de kinderen werden beziggehouden met een soort van klimcircus, schminktheater en springkussen. Ook konden ze meedoen aan een wedstrijdje "kite-hangen". Hiertoe zijn een aantal handvatten opgehangen waarin ze zich konden vasthouden, uiteraard met de voetjes van de vloer. Diegene die dat het langst volhield had gewonnen.

De Dacia Club Nederland was ook aanwezig in de personen van Joost, Mike en Peter. Zij hebben vandaag ook weer een aantal mensen kunnen laten warmlopen voor het lidmaatschap van de Club. De Dacia Club Nederland probeert om de leden kortingen te bieden bij verschillende leveranciers, zoals bijvoorbeeld Car Profession (voorheen Loo systemen) en Vroemparts  autogereedschappen. Daarnaast worden er puzzelritten georganiseerd en is er ook aandacht voor bijvoorbeeld goede doelen zoals de Stichting de Opkikker.

in de rij voor het etenVoor de inwendige mens was ook aandacht: er was voldoende mogelijkheid om bijvoorbeeld koffie te halen of eten zoals patat, snacks of broodje hamburger (tegen inlevering van toegoedbonnen die bij inschrijving werden uitgedeeld). Dacia Nederland bestaat vijf jaar en daarom had men (vanwege het grote aantal inschrijvingen) ruim 2200 ! gebakjes laten komen met een eetbaar logo er boven op!. Dat hebben we ons laten smaken.

Ook aan merchandising was geen gebrek. Schaalmodellen, t-shirts, dorpelbeschermers met instapverlichting en nog veel meer was aanwezig.

Vorig jaar is er met een activiteit gestart die waarschijnlijk wel traditie zal worden, namelijk de verkiezing van de mooiste Dacia. Hiertoe liep de jury over het park om een 10-tal dacia's te nomineren. Hieruit is een top-3 gekozen.  Op de derde plaats is een rode pickup op aardgas ge-eindigd. Op de tweede plaats eindigde een blauwe Duster. De eerste plaats was wel een heel internationale benoeming. Deze is namelijk gewonnen door Geoffrey. Geoffrey heeft als Engelsman in een Roemeense auto met een Duits kenteken gewonnen in Nederland.

Het filmpje hieronder van de uitslag van deze verkiezing is gemaakt door Gerrit:

Een fotoverzameling van deze dag vind je hieronder:


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.