Dacia Duster
Homepagina
Inloggen
Archief
Modellen
Wallpapers
Downloads
FAQ
Dacia's van leden
Historie
Lakkleuren
Fabrieken
Dealer-lijst
Terugroep-acties
Kleurplaten
Statuten
Voorwaarden
Privacy
Contact

Dacia Duster chiptunen

19-05-2011
RichardMCV
Overig
0

Het volgende verhaal is mij toegezonden door Jack, een Duster-rijder.

chiptuningNa een artikel op deze site over het chiptunen van een Dacia MCV ben ik eens op de site van Vtune gaan kijken. Ik zag, dat net zoals bij de Dacia MCV, ook bij de benzine uitvoering van de Dacia Duster winst te behalen was. Na diverse telefoontjes en mailverkeer ben ik eerst met een Dacia Duster 2x4 benzine uitvoering naar Vtune in Huizen gereden.

Van te voren had ik al het kenteken en de motoruitvoering van de Dacia Duster doorgegeven. Aldaar kreeg ik bij een kop koffie uitleg over wat men met de auto ging doen. Men ging eerst de motor doormeten. Het kastje wat ingebouwd ging worden lag al klaar en was al van de juiste software voorzien. Dit middels kenteken en motoruitvoering. Na diverse checks uitgevoerd te hebben werd het kastje, een zogenaamde "Piggyback" op het motormanagement en de accu aangesloten. Dit alles neemt ongeveer een uurtje in beslag. Na dat alles gemonteerd was mocht ik een proefrit maken.

Het verschil was direct merkbaar. Meer trekkracht, minder motorgeluid, beter oppakken van de motor en nog accelereren in de 5de versnelling. Met naar huis rijden op de snelweg was het echt goed merkbaar dat de auto ander reageerde.

Omdat met deze auto het resultaat zeer goed was ben ik een week later, na een afspraak gemaakt te hebben, weer naar Vtune gereden met mijn Dacia Duster 4x4 benzine. Ook deze auto reageert beter na dezelfde behandeling. Meer kracht en nog accelereren in zijn 6de versnelling. Na een paar dagen met de beide auto\'s gereden te hebben merk je dat de afstelling steeds idealer wordt! En de auto steeds fijner op het gaspedaal gaat reageren.

Tevens zijn in beide auto\'s zogenaamde andere koplampverlichting geplaatst. Deze lampen zijn gevuld met Xenongas waardoor hetzelfde effect wordt bereikt als xenon. Je krijgt zeker 50% meer lichtopbrengst ten opzichte van de Halogeen-lampen. De plaatsing is simpel: oude H7 lamp verwijderen nieuw XENONgas gevulde H7 lamp plaatsen, adapterstekker aansluiten en de verlichting werkt.

VTune heeft een mei aanbieding en als je de lampen ook laat vervangen maakt men een setprijs.

De medewerkers van Vtune adviseerde mij nog het volgende te doen: een inlegluchtfilter van het met K&N aan te schaffen en in de Dusters te plaatsen. Dit omdat deze luchtfilters meer zuurstof aan de motor geven. In combinatie met de tuning levert dit nog meer acceleratie, trekkracht, en vermogen. Ik heb één zo\'n luchtfilter in bestelling staan en ben benieuwd naar het resultaat als ik deze geplaatst heb.

Zie bijgevoegde foto\'s van de chiptuning:

zie foto\'s van de xenon look alike lampen:

Met vriendelijke groet,

Jack

PS.�de XENON lampen zijn te koop bij Vtune of http://www.goedkopexenon.nl/


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota