Dacia Duster

Dacia stopt produktie

15-04-2011
RichardMCV
Overig
0

Dacia gaat productie stilleggenOp 8 april was hier te lezen dat er waarschijnlijk een productie stop zou komen bij Dacia. Echter naar nu blijkt is dit niet vanwege een tekort aan onderdelen vanuit toeleveranciers uit Japan. Dacia behoort immers tot de Renault Groep die op haar beurt weer deel uitmaakt van een alliantie met Nissan. En Nissan is getroffen door de aarbeving en de tsunami.

Volgens officials van Dacia heeft de productiestop echter te maken met toeleveranciers uit Frankrijk. Daar zitten een aantal bedrijven die vanwege financiële problemen de productie hebben moeten stoppen of ze zijn zelfs failliet gegaan. Zonder dat Dacia namen noemt van de toeleveranciers wordt er wel aangegeven dat het niet langer mogelijk is om bepaalde uitvoeringen te produceren omdat simpelweg de gebruikte motor voor dit type alsook bepaalde carrosseriedelen niet geleverd kunnen worden. Er wordt niet vermeld welke uitvoeringen dat zijn.

"De productie van carrosseriedelen en de assemblage van de bepaalde types zullen worden gestopt; maar bijvoorbeeld de logistieke afdeling zal gewoon doorgaan", aldus een woordvoerster van Renault. Toegevoegd werd nogmaals dat het niet werd veroorzaakt door de problemen in Japan, ondanks dat kort geleden Vice President Ion Iordache aangaf dat Dacia de productie moet aanpassen om mee te gaan in het tekort aan onderdelen.

Ongeacht de reden achter de productiestop is Dacia vastbesloten om de productiedoelstelling voor dit jaar te halen. Een productiestijging in de tweede halft van het jaar lijkt dus logisch.

De productiestop is gepland van 22 april tot en met 2 mei.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.