Dacia Duster

De Dacia Opkikker rit

25-09-2011
RichardMCV
Overig
0

de opkikkerVandaag was het zover: Op het muziekontmoetingscentrum "De Muzenhof" in Ermelo vond een Dacia bijeenkomst plaats die werd gehouden ter ere van het goede doel. Dit Goede doel is de Stichting Opkikker. Deze Stichting verzorgt Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind en is een organisatie opgezet door en werkzaam met vrijwilligers. Voor het realiseren van deze Opkikkerdagen is geld en hulp nodig. De Stichting is hierbij afhankelijk van diensten, donaties of sponsoring.

De zoon van één van de leden van de Dacia Club Nederland is zelf chronisch ziek en kwam met de vraag of de Dacia Club misschien iets kon betekenen voor de stichting. Deze vraag is verder uitgewerkt en heeft geresulteerd in een gezellig samenzijn van Dacia-rijders. Iedere deelnemer  heeft een minimum bedrag van €15 betaald, meer mocht natuurlijk. Op deze wijze kon er toch een leuk bedrag aan de stichting overhandigd worden maar daarover later in dit artikel meer.

De Dacia Club heeft net als eerdere keren een puzzelrit uitgezet, ditmaal in de omgeving van Ermelo. Na ontvangst van de deelnemers onder het genot van koffie, thee, of frisdrank werd er na een korte uitleg gestart. Pas op het moment van het vertrek werd de puzzelrit overhandigd.

Aan de hand van diverse afbeeldingen van borden en tekens moest men een route afleggen. Tijdens deze route moesten er vragen worden opgelost. Aan het eind werden dan de oplossingen bekeken om een puntentotaal er aan toe te kunnen kennen.

De route voerde ons vanaf de Leuvumsestraat in Ermelo door ondermeer: Elspeet, Vierhouten, Apeldoorn, Hoog Soeren, Kootwijk, Stroe, Garderen en Speuld terug naar de startlocatie.

spandoek sponsoren

Uiteraard zijn voor een actie als dit ook sponsoren nodig; de volgende bedrijven hebben zich achter dit initiatief geschaard:

(op willekeurige volgorde):

 • Dacia Nederland
 • Arend Auto
 • Daciawebshop.nl
 • Munsterhuis
 • Bochane
 • Autohaag Zeeuw
 • Auto Indumij
 • Herwers Dacia
 • Hans Jongerius Groep
 • Auto Heurkens

De deelnemers waren allemaal redelijk op tijd terug zodat het programma netjes afgewekrt kon worden. Bij terugkomst werden de puzzels ingenomen, goede antwoorden opgeteld.  Aan de hand van het puntentotaal werd de winnar bekand gemaakt.

De volgende mensen hebben een plaatsje bemachtigd in de top 5:

 1. De familie Plompen met een puntentotaal van 61
 2. De familie Broekhuizen met een puntentotaal van 60
 3. De familie Bolkenbaas met een puntentotaal van 58
 4. De familie Rohof met een puntentotaal van 56
 5. De familie Tijink met een puntentotaal van 54

(de oplettende lezer  herkent waarschijnlijk in de winnaar van de 5e plek wel de eigenaar van deze site. Na al eerder aan een aantal puzzelritten te hebben meegedaan, zonder succes overigens, is het ditmaal gelukt om bij de eerste 5 te eindigen)

De 5 beschikbare prijzen waren ditmaal geen geldbedragen maar bestonden uit een aantal cadeau's.  Elke prijs was voorzien van een mooie Opkikker (een kikker als speelgoedknuffel). daarnaast waren er twee was-sets voor de auto, een thermoskan van Dacia, een gevarendriehoek van Dacia en een paraplu van Dacia.

overhandigen waardecheque

Vervolgens was het tijd om het ingezamelde bedrag bekend te maken. Overigens moet er nog bij worden verteld dat de Stichting Opkikker mobiele telefoons inzameld die dan weer een klein geldbedrag opleveren. En dus gaven de deelnemers massal gehoor aan de oproep om oude danwel defecte mobieltjes mee te nemen omin te leveren.

Ook dit bedrag werd meegeteld in de opbrengst. De stichting kreeg uit handen van Joost de cheque uitgereikt; deze cheque had een waarde van maar liefst 1.431,€50. Dit bedrag komt volledig ten goed aan de stichting.

(meer foto's volgen morgen)


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.