Dacia Duster

De race uitgereden

05-07-2011
RichardMCV
Overig
0

[image=collection,2011,dacia-pikespeak_G7,right]dacia-pikespeak_G7.jpg[/image]Op 26 juni jongstleden heeft de Dacia Duster een monsterrit volbracht op het alom beruchte parcour van Pikes Peak in Amerika. Jean Philipe Dayraut (3voudig kampioen in de Trophee Andros) droomde al heel lang van deelname aan deze tot verbeelding sprekende race. Zijn enthousiasme stak ook Dacia en het Renault Sport Technologies aan wat resulteerde in een avontuur vol passie.

In deze race heeft Dayraut de derde plaats weten te bemachtingen, achter Rhys Millen en Tajima. Tajima heeft niet alleen het baanrecord gebroken maar is ook de eerste die er in geslaagd is om de afstand binnen de 10 minuten af te leggen met 9:51.278.

Dayraut lag slechts 27 seconden achter de winnaar. Zowel zijn race alsmede het bereiken van een podiumplaats leverde hem een unaniemgoedkeuren op van de organisatie, deelnemers en het publiek.

Voorafgaand aan de race had Dayraut slechts drie dagen om zich op het terrein voor te bereiden, het parcour te verkennen en contact te maken met de andere deelnemers. Velen hiervan doen al jaren mee aan deze race en kennen dus het parcour op hun duimpje.  Het afleggen van de 20 km van het parcour met 156 bochten was voor de bestuurder van de Dacia Duster No Limit een onvergetelijke ervaring.

Dit evenement is bij uitstek geschikt voor professionals met veel race ervaring. Jean Philipe Dayraut past uitstekend in dit plaatje. Hij behaalde diverse racetitels in verschillende soorten races. Hierdoor is hij een geduchte tegenstander. " het is de meest ongelooflijke en gekste race die ik ooit gedaan heb", lachte hij naderhand. " de verschillende ondergronden vragen om speciale rijvaardigheid en ik ben blij te eindigen op het podium en dat ik me meten kan met de besten".

Het chassis van deze Duster is speciaal voor deze gelegenheid gemaakt in een samenwerking van Tork Engineering en Renault Sport Technologies. Eigenlijk kan er nauwelijks over een Duster gesproken worden; alleen de vorm van de auto doet denken aan de originele Duster. Deze samenwerking bleek één van de meest effectieve van dit jaar.  Het resultaat van de Dacia is nog opmerkelijker als je na gaat dat dit de eerste keer is voorzowel auto als driver; daarnaast is het project pas in december 2010 gestart.

Hoogstwaarschijnlijk zijn ze aangestoken door het Pikes Peak virus en zullen ze volgend jaar weer deelnemen...


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota