Dacia Duster

De sandero van...

28-09-2011
RichardMCV
Dacia Sandero
0

We weten dat de modellen van Dacia gretig aftrek vinden. De verkoop vind plaats in 35 landen. Het uiterlijk wordt steeds moderner en dat beloofd wat voor de komende modellen.

Ondertussen zijn er Dacia-rijders die zo hun eigen gedachten hebben over het "aankleden" van hun Dacia. Zo ook Marianne en Erik. Ze kochten een Sandero stepway maar wilden er wel een unieke versie van maken.

Hierover volgt het relaas van Marianne en Erik:

Waarom wij de Dacia Sandero Stepway gekocht hebben:

Doordat onze auto niet meer door de keuring kwam zijn wij op zoek gegaan naar een andere. Na vele automerken op internet te hebben bekeken viel ons oog in één keer op de Dacia Sandero Stepway. Wij hadden al een Suzuki terreinwagen gehad en het model van de Stepway stond ons direct aan, ook de prijs was doorslaggevend en wij zochten een auto die onze E bikes kon dragen, de kogellast moest 75 kg. zijn, ook hieraan voldeed de Stepway.

[image=collection,2011,stepway-aangepast-door-marianne-en-erik,full]de-dacia-sandero-stepway-aangepast-door-marianne-en-erik-12.jpg[/image]

Nadat wij hadden gekeken naar de dealers in de buurt kwamen wij bij Munsterhuis terecht en  zijn zaterdags naar hen toe gegaan en ze hadden een demo Stepway staan en wij mochten hiermee een proefritje maken, maar niet langer dan 15 minuten.

De Stepway reed prima en we waren verkocht, dus nadien met de verkoper aan tafel om een en ander te bespreken, wij hadden een lijstje met wensen en een bepaald bedrag wat we uit wilden geven. De Stepway kon met onze wensen geleverd worden, maar de levertijd was 6 tot 8 maanden.

[image=collection,2011,stepway-aangepast-door-marianne-en-erik,full]de-dacia-sandero-stepway-aangepast-door-marianne-en-erik-22.jpg[/image]

Na dit doorgenomen te hebben vroegen wij of er nog iets aan de prijs gedaan kon worden, waarop de verkoper zei dit niet direct te kunnen zeggen en wilde dit overleggen met zijn baas. Wij zouden in de week daarop een telefoontje of aangepaste offerte van hem ontvangen. Dit is tot op heden nog steeds niet gebeurd.

[image=collection,2011,stepway-aangepast-door-marianne-en-erik,full]de-dacia-sandero-stepway-aangepast-door-marianne-en-erik-32.jpg[/image]

Twee weken later zijn wij daarom naar Herwers in Neede gegaan, omdat zij ook dealer zijn van Dacia. Daar aangekomen zagen wij de Stepway in de showroom staan en de verkoper vroeg of wij misschien een proefrit wilden maken, wat we dus niet aan onze neus voorbij lieten gaan, weer genoten.

Terug bij Herwers zijn wij met de verkoper gaan praten en onze lijst weer afgewerkt en wat schetst onze verbazing, zij hadden een Stepway in onze kleur op voorraad staan, met alleen geen leren stuur, maar verder wel een radio/cd speler (geen MP3 aansluiting), airco en privileges pas.

We wilden ook graag een armsteun, achterspoiler, windgeleiders voor, trekhaak , net in bagageruimte en spatlappen erbij op hebben, dit was mogelijk. Er was ook nog een actie van DACIA, EUR 350,00 gratis benzine, dat was mooi meegenomen.

[image=collection,2011,stepway-aangepast-door-marianne-en-erik,full]de-dacia-sandero-stepway-aangepast-door-marianne-en-erik-42.jpg[/image]

Zaterdag 16 april om 10.00 uur konden wij de Dacia Sandero STEPWAY ophalen en deze stond voor de showroom al op ons te wachten. Wij werden goed ingelicht over diverse dingen en voorgesteld aan de werkplaats chef, omdat wij daar in de toekomst nog wel contact mee zouden hebben.

We reden later weg in onze Stepway en waren zo trots als een pauw, ook de reacties van familie en kennissen zijn geweldig, ze vinden het een mooie stoere auto. De service bij Herwers is prima, alle afspraken worden per e-mail bevestigd en er staat een leenauto klaar.

[image=collection,2011,stepway-aangepast-door-marianne-en-erik,full]de-dacia-sandero-stepway-aangepast-door-marianne-en-erik-51.jpg[/image]

Ondertussen hebben wij bij Herwers nog sneeuwbak matten, winterbanden met velgen en wieldoppen gekocht. De bullbar, bumperbeschermstrip en hondenrek hebben wij via internet bij diverse leveranciers besteld, de bullbar is door MeijersTuning in Rijssen geplaatst.

[image=collection,2011,stepway-aangepast-door-marianne-en-erik,full]de-dacia-sandero-stepway-aangepast-door-marianne-en-erik-61.jpg[/image]

Groetjes.

Marianne en Erik


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.