Dacia Duster

De tocht is begonnen

08-01-2011
RichardMCV
Evenement
0

De Dacia Duster bij de start van de ScanCoveryTrialVanochtend vond de start plaats van de ScanCoveryTrial 2011 in Soesterberg. Startplaats was het militaire luchtvaart museum. Alle deelnemers (en dus ook het team met de Duster) moesten zich hier al vroeg verzamelen voor de briefing. Al op een eerder tijdstip was bepaald in welke volgorde de auto's zouden gaan rijden.

Het weer was gelukkig geen spelbreker vandaag; we hielden het nagenoeg droog en zelfs de zon heeft zich nog even kortstondig laten zien. Toen ik aankwam tegen 9:45 was het op de parkeerplaats waar de deelnemers stonden nog niet druk dus ik had mooi de kans om foto's te maken van diverse deelnemers, maar de meeste foto's zijn uiteraard van de Dacia Duster gemaakt.

Het deelnemersveld is heel divers zoals te zien is in het tweede album in dit artikel. Mercedes, Audi en BMW waren natuurlijk vertegenwoordigd; maar ook de nieuwste telg van Ssangyong was aanwezig. Zo'n beetje de oudste auto was wel een toyota Corolla 4WD (belgische deelnemer)die ook al eerder tochten naar het barre noorden had gemaakt en dus over enige ervaring beschikt. RangeRover, Hyundai, Landrover, Volkswagen (met een Amarok, de nieuwe Pickup), Volvo, zelfs een VW transporter rijdt mee.

Ook andere Media was aanwezig: Tom Coronel en bijbehorende tv-ploeg was opnamen aan het maken (zie ook 2e album). Leuk detail: na het beeindigen van de opnamen stapten Tom Coronel en Werner Budding samen in de nieuwe KIA Sportage om als Team 6 deel te nemen aan deze tocht.

Laatste checkup door de organisatieDe deelnemers moesten natuurlijk nog enig papierwerk uitvoeren, laatste controle door de organisatie of de autoi's nog steeds voldoen en vervolgens was het zover. Afscheid nemen van familie en vrienden om vervolgens in de rij te gaan staan bij de start. Ongeveer om de minuut vertrok er een deelnemer, De Duster had startpositie 23. Van te voren wisten de deelnemers nog niet waar ze langs zouden gaan hoewel er al wel gespeculeerd werd dat ze waarschijnlijk via Polen naar het hoge noorden zouden gaan.

Deelnemer 15 haalt me hier inNadat de Dacia Duster vertrok, ben ik er ook vandoor gegaan richting huis. Even later werd ik nog ingehaald op de A1 richting Duitsland door de deelnemers met de nummers 15 (Team Riant 2, Apeldoorn, met een BMW) en 13 (Team Ezendam, Hengelo Ov, met een Opel Antara).

Wat wel uniek is bij deze toertocht: Alle deelnemers zijn live te volgen via een track en trace systeem. Op moment van het maken van dit artikel is de Duster van de route afgeweken, waarschijnlijk vanwege enig oponthoud op de 2/E30 Ter hoogte van de plaats Rzepin in Polen. Dit is vlak nadat ze de grens zijn overgestoken. Via het track&trace systeem was mooi te zien dat ze de snelweg verlieten via de 134 en 139 om even later de 2/E30 weer op te gaan. Nu zijn ze op weg via deze snelweg richting de plaats Swiebodzin.

scancoverytrial

Ondertussen zijn de eerste deelnemers aangekomen bij Poznan in Polen; dat betekent dat ze grofweg een 850 km gereden hebben nu. Doel van de eerste rit: het bereiken van de Finse hoofdstad Helsinki. De eerste rit eindigt daar morgenavond nonstop vanuit Soesterberg.

Hieronder vind je het album met de Dacia Duster:

Wil je graag één of meerdere foto's uit de album hier in groot formaat (zonder website-opdruk)? De foto heeft dan 3648x2736 als afmeting en is ongeveer 4MB groot. Laat het even weten via het vragenformulier dat je bovenaan de site vind en geef duidelijk aan om welke foto(s) het gaat. Meest eenvoudig is om gewoon van links naar rechts en van boven naar beneden te tellen.

UPDATE: ten tijde van het ter perse gaan van dit artikel bevindt de Duster zich ter hoogte van de plaats Dopiewo in Polen.

poznan


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota