Dacia Duster

De vakantie is weer voorbij

28-08-2011
RichardMCV
Overig
0

[image=collection,2011,Klaar voor de start...?,right]klaarvoordestart1.jpg[/image]Zo, we zijn er weer. Na afwezigheid van 4 weken wordt het weer tijd om aan het werk te gaan. Eerste werkdag morgen meteen weer half Nederland doorrijden.

Tijdens de vakantie in Zuid-Frankrijk heb ik natuurlijk mijn ogen opengehouden om Dacia's te fotograveren die afwijken van de standaard versie. Dat Dacia goed wordt verkocht in Frankrijk was wel te merken; er was geen enkele moeite voor nodig om er één of meerdere voor de camera te krijgen. Alle uitvoeringen kom je er tegen inclusief de sedan die je hier in Nederland  bijna niet ziet.

In totaal is er met de MCV deze vakantie bijna 4300 km afgelegd.  Zonder ook maar op het verbruik te letten heeft de auto volgens de boordcomputer een gemiddeld verbruik gehaald van 7,6/100, oftewel 1 liter op 13,1 liter.  Vanuit Hengelo (Ov) ben ik vertrokken met het gezin naar de Dordogne. Normaal gesproken rijden we via Gorinchem naar Breda om door België richting parijs te rijden.

Aangezien we op de beruchte "Zwarte zaterdag" zouden rijden hebben we het dit keer anders gedaan. Vanaf hier is het maar een klein stukje naar Duitsland. Via de A31 zijn we afgezakt naar het Ruhr-gebied om via Koblenz / Trier naat Luxemburg-stad te rijden.

Aangezien daar de brandstof een stuk goedkoper is, is de tank natuurlijk volgegooid.  Vervolgens zijn we via Metz / Nancy naar Dijon gereden voor een overnachting in een comfort-hotel. De volgende dag zijn we iets onder Dijon de snelweg afgegaan om via gewone wegen schuin af te zakken naar Clermont-ferrand. Vanaf hier de A89 genomen om in de buurt van Brive de A20 te nemen tot aan Souillac. Vanaf hier is het nog grofweg 65 km naar de eindbestemming in de buurt van Sarlat-la-Caneda.

Ook tijdens deze rit zijn we weer een veelvoud aan Dacia's gepasseerd. Hoewel deze heenreis ongeveer 100km langer is dan de weg via parijs, was het een schitterende tocht. We zullen deze dan ook vaker gaan volgen zodat we de drukte van Parijs kunnen mijden.

De terugreis hebben we iets gewijzigd; vanaf Clermont-Ferrand zijn we verder gereden naar Lyon om vervolgens naar Dijon te rijden. Helaas voor ons bleken de hotels vol te zitten waardoor we genoodzaakt waren om door te rijden naar huis.

S' ochtends vertrokken om 08:00 uur, s' nachts om 02:00 uur kon ik de auto parkeren thuis. Na een rit van 18 uur! ( met minimale pauzes) en ruim 1400 km vond ik het wel eventjes welletjes.... 

vanaf morgen gaan we hier weer verder met de berichtgeving zoals jullie het gewend waren. De emails zullen worden bekeken en beantwoord; de registratiemogelijkheid is ook weer ingeschakeld.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota