Dacia Duster

Deurvergrendeling

05-07-2011
RichardMCV
Overig
0

deurvergrendelingIn sommige landen hebben "onze" Dacia's automatische deurvergrendeling die voorzien zijn van een extra mogelijkheid: namelijk het automatisch sluiten van de deuren bij een snelheid boven de 7 km/h. In al haar wijsheid heeft Dacia echter besloten dat hier in Nederland en de omringende landen niet te doen.

Toch blijkt het wel mogelijk om deze te activeren, tenminste als je in een Lauréate-versie van de Duster rijdt.

Onderstaande info is mij toegestuurd door een bezoeker van deze site:

"Hoi Richard, Op de Daciadag sprak ik met Gregor ook een Dacia Duster rijder en hadden wij het over het mogelijk in laten schakelen van de automatische deurvergrendeling boven de 7 km/u.Wij hebben het inmiddels via de onze o zo vriendelijke Dacia Dealers voor elkaar gekregen dat deze optie gratis ingeschakeld is. Nu schakelt de deurvergrendeling in als je boven de 7 km/u uur komt. Dat is veilig want dit voorkomt carjacking en mogelijke diefstal uit je auto bij verkeerslichten bijvoorbeeld. 

Bij de Dacia/Renaultdealer hebben ze gewoon met een kabel van uit het dashboardkastje ( eobd 2 kabel  ) die aan een can clip gehangen wordt, is een kastje waar ze dingen mee uit kunnen lezen, en van daar uit een kabel met usb aan een laptop gehangen. De motor wordt op contact gezet en dan kan je met een programma de data lezen van je boordcomputer regel 170 moet dan aangepast worden en de automatische deurvergrendeling werkt.  

Bovenstaande is alleen mogelijk bij de Lauréate versies van Dacia".

Uiteraard komt dan de vraag boven of dit met de Lauréate-versie van de MCV ook mogelijk is. Toch de moeite waard om eens een bezoekje te brengen aan de dealer...


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.