Dacia Duster

Duster importeren

30-10-2011
RichardMCV
Overig
0

[image=collection,2011,brazilie-kaart,right]brazilie-kaart.jpg[/image]

In het artikel dat ik geplaatst heb op 24 oktober gaat het om een Renault Duster uit Brazilie. Daar is de Duster voorzien van een geheel ander dashboard. Ook is hij dan leverbaar met een 2.0 L motor eventueel gekoppeld aan een automaat. Henk gaf als reactie bij het artikel dat hij zijn Stepway direct zou inruilen als hij een dergelijke Duster zou kunnen kopen.

Ik denk dat dat voor veel meer mensen wel geldt.

Dus heb ik eens gekeken of er informatie was over het importeren van een dergelijk voertuig vanuit Brazilie. Nou, dat is lastig gebleken. Als je een auto wilt importeren vanuit Amerika dan staan er voldoende bedrijven klaar om je bij het hele traject te helpen tot aflevering aan je voordeur toe.

Maar zodra je het over Zuid-Amerika hebt en dan in het bijzonder over Brazilie, dan stuit je op een muur. Ik heb zo geen bedrijven gevonden die rechtstreeks met Brazilie dit soort zaken regelen.

Natuurlijk ligt het wel iets anders dan bijvoorbeeld een auto kopen bij onze oosterburen.  Ten eerste zit je al met de afstand. Kun je met de auto voorzien van een autoambulance nog naar Duitsland rijden, vanuit Brazilie zul je je Duster moeten (laten) verschepen of eventueel zelfs per luchtvracht hierheen halen.

Toch is dit nog het minste werk. Via de website Link2Brazil heb ik hierover meer info gekregen. Het volgende werd me medegedeeld:

"Beste Richard,

Bedankt voor uw mailtje en uw belangstelling voor Link2Brazil.

Het voertuig in kwestie hier aankopen is uiteraard geen probleem voor wie de Braziliaanse nationaliteit bezit (of een permanent visa). De auto wordt dan ingeschreven bij Detran (overheidsorgaan m.b.t. het verkeer), de verkeersbelasting (IPVA) wordt betaald en men kan rijden. Dat kan natuurlijk niet voor buitenlanders, ook al zal de concessionaris uiteraard graag verkopen. Ik denk oprecht dat het geen gemakkelijke procedure zal zijn om hier een voertuig aan te kopen dat nadien geëxporteerd wordt. De kosten zullen hoogstwaarschijnlijk erg hoog liggen. Slaagt u er toch in, dan moet de wagen ook gehomologeerd worden in uw land, zoniet zal er geen kenteken uitgereikt worden.

Ik kan er naast zitten, maar denk dat u ten rade moet gaan bij Renault zelf in Nederland, mogelijk zijn zij bereid het voertuig in te voeren, net zoals sommige autoconstructeurs hier in Brazilië ook bepaalde modellen invoeren die zij hier niet produceren. Dat is bijvoorbeeld het geval voor Mercedes, Audi, BMW en nog enkele andere merken. Brazilianen rijden graag met geïmporteerde modellen, voor velen is dat een statussymbool, ondanks dat dergelijke ingevoerde modellen erg duur zijn. Tenslotte is alles te koop in deze wereld, als maar de juiste prijs betaald wordt. Indien u er dat voor over heeft, dan kan het misschien. Maar zeker ben ik daar niet van.

Hoe dan ook, ik wens u veel succes.

Met vriendelijke groet,"

Bovenstaande informatie lijkt me vrij duidelijk. En inderdaad denk ik dat wanneer iemand een Duster vanuit Brazilie wil laten overkomen, deze persoon het beste contact kan opnemen met de Renault-organisatie (hoofdkantoor). Deze heeft immers de middelen om binnen het concern dit soort zaken gewoon te regelen. Vraag is echter of ze hier aan mee willen werken. Eerlijk gezegd acht ik die kans niet erg groot.

Een andere mogelijkheid is het importeren van de Renault Duster vanuit Rusland. Dit is wellicht een betere optie. Immers, Rusland is per auto te bereiken. Wellicht kan ik hier informatie over vinden. Meer hierover volgt...


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.