Dacia Duster

Duster met een kleurtje?

17-11-2011
RichardMCV
Dacia Duster
0

travec tecdrah dacia duster De Duster kennen we in een aantal kleuren. Voor het interieur is het aanbod zelfs nog beperkter. Zoniet voor de versie in dit artikel. De auto uit dit artikel heeft wel Dacia-genen maar is geen Dacia. Met een bodemvrijheid van ruim 38 cm staat deze dan ook nog eens een stuk hoger dan de originele Duster. De auto is voorzien van de 1.5 Dci van Dacia, heeft het dashboard van de Duster. Maar daar houd zo'n beetje elke vergelijking op.

De ontwerpers van TRAVEC Automotive GmbH hebben het over een andere boeg gegooid. In plaats van de carrosserie van de Duster hebben ze een eigen variant gemonteerd die voor 72% uit gerecycled kunststof bestaat. Hierdoor ligt het zwartepunt erg laag wat de stabiliteit in het terrein ten goede komt.

Met een lengte van 419cm en een eigen gewicht van 1363kg valt het allemaal nog erg mee. In duitsland moet deze versie rond de 18.000 euries gaan kosten; in ons land zal dat beduidend meer zijn vanwege alle belastingen.

Gebouwd met een buizenframe uit verzinkt staal en auluminium, bekleed met kunststof delen van ABS en PMMA is deze auto uit een heel andere klasse dan de Duster. De lak kan er niet afspringen want die zit er niet op. De delen bestaan uit volledig door-gekleurd kunststof. De koplampen hebben zelfs LED-technologie in gebruik. Dit geldt ook voor de achterlichten en de dagrijlampen.

Grappig detail: er wordt op de officiele website van deze fabrikant nergens over Renault danwel Dacia gesproken. Toch worden dezelfde technieken beschreven voor de 4x4.

Hieronder vind je afbeeldingen van het Duster- "broertje":


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.