Dacia Duster

Duster onder handen genomen

30-05-2011
RichardMCV
Overig
0

dacia duster tuning by eibachDe Dacia Duster is een geliefd onderwerp voor tuners. Ditmaal heeft de tuner Eibach in samenwerking met Giacuzzo de handen uit de mouwen gestoken. Motorisch zijn er geen wijzigingen aangebracht.

Nieuw in het pakket bij Eibach zijn een set verlagingsveren waardoor de Duster 30 tot 40 mm verlaagd kan worden; hierdoor komt ook het zwaartepunt lager te liggen en dat is weer goed voor de wegligging. Deze set moet 208 euro gaan kosten.

Ook een pushbar ontbreekt niet bij Eibach. Deze sluit nauw aan op de carrosserie en heeft hiermee een goed pasvorm. Deze moet 485 euro in de kassa-lade brengen; hiermee is dit zeker niet één van de goedkopere versies.

En voor een beter (lees: leuker) geluid is er een aangepaste einddemper gemaakt; deze is dubbel uitgevoerd. Om het geheel compleet te maken is er een nieuwe set aluminium velgen (20 inch !!) ontworpen die de Duster wel een heel eigen gezicht geven. De set is afkomstig van Alutec-shark en is voorzien van Michelin banden type Pilot Sport PS2. Dit setje kost "maar" 2690 euro's...

Alle delen zijn op verzoek ook los leverbaar. En niet onbelangrijk: ze zijn allen voorzien van een TUV-goedkeuring. Ieder heeft zo zijn of haar eigen smaak; deze wijzigingen kunnen mijn goedkeuring wel krijgen...


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota