Dacia Duster

Duster weer op podium

05-04-2011
RichardMCV
Dacia Duster
0

[image=collection,2011,dacia-duster-rally-aicha-des-gazelles-2011 (32),right]dacia-duster-rally-aicha-des-gazelles-2011-32.jpg[/image]Nadat de Dacia Duster vorig jaar de eerste plek wist te bereiken bij de Rally des Gazelles, een rally in Marokko, hebben ze dat dit jaar net niet gehaald. Wel hebben ze een mooie 2e plaats weten te bereiken. Team 318 heeft daarnaast de eco-driving logica challenge gewonnen. Deze award is voor het team dat op de laatste brandstof binnen is gekomen.

Twee andere teams van het Women@Renault netwerk van Frankrijk, Belgie en Marokko hebben de derde en vierde plaats bezet in de catagorie Crossover.

"we hebben een echte teamsgeest ontwikkeld samen met de andere Women@Renault teams en de drie technische medewerkers die ons volgden tijdens de rally. En hoewel dat de moeilijkheidsgraad van de rally niet wijzigd, het geeft een gevoel van ondersteuning en energie om verder te gaan', aldus Sylvie Delcour en Marie Speekaert van team 318.

"De rally was behoorlijk zwaar maar we zijn enorm blij dat we het er zo goed hebben afgebracht. Op het podium staan is de slagroom op de taart", volgens Claire Oberti en Julie Salamerie van team 315, winnaars in de catagorie "eerste keer deelnemers" met een crossover.

Deze rally is alleen voor vrouwen, als man heb je pech en mag je niet meedoen. De bedoeling is om van start tot finish de korst mogelijke afstand af te leggen inplaats van  de snelste tijd te behalen. En daarbij wordt geen gebruik gemaakt van moderen communicatie-middelen maar aaleen een kompasd en twee kaarten van het gebied.

Overigens was er nog een groot verschil met vorig jaar. In 2010 waren er 2 Dusters die aan de start verschenen, beide uitkomend voor Renault. Dit jaar verschenen er voor Renault 4 Dusters aan de start, Maar  ook "La Poste" was vol vertegenwoordigd met maar liefst 10 Dacia Dusters! Een mooier compliment kun je als automerk toch niet krijgen?


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.