Dacia Duster

Een "dwaciast" en zijn Kanjara

18-03-2011
Mike
Dacia Duster
0

Dacia Duster Kanjara van HenkVan onze bezoeker Henk kregen we onderstaand verhaal, en de vele foto's toegestuurd. Henk's Dacia-avontuur begon wat hobbelig, maar hij maakt inmiddels zijn kilometers in zijn nieuwe, toch wel aardig bijzondere, Dacia Duster!

Hallo jullie D(w)aciasten, Ik ben Henk de Jong en zeker al net zo dwaas als jullie, heb ik 't vermoeden, maar het is een gezond virus heb ik begrepen waar je gelukkig niet meer vanaf komt! Ik ben na 8 maanden wachttijd (is dat een record?) eindelijk in het bezit van een Dacia Duster 4x2 Laureate in "Kanjara" uitvoering (zie foto's).

Ik heb op 30 juni 2010 mijn auto besteld en die op 28 februari 2011 opgehaald. Dit kwam onder andere door de media aandacht van de ANWB. Na hun ludieke actie (gesponsord door...) ben ik naar de garage gegaan. Vanwege die aandacht wilde ik toch liever een Duster die voorzien was van ESP. Na de nodige strubbelingen en een vergoeding van Renault (voor de extra afschrijving van mijn Citroen Picasso) opnieuw een bestelling geplaatst voor deze aangepaste Duster. Die zou dan in januari besteld en medio maart uitgeleverd gaan worden. Echter in januari werd mij meegedeeld dat de Duster met ESP op zijn vroegst in september besteld kon gaan worden, waarbij werd vermeld dat ook dit niet 100% zeker was.

Dit zette mij toch wel aan het denken, en ik besloot te vragen of er ook nog een auto op voorraad stond. Dat bleek zo te zijn, maar deze was wel voorzien van een radio en leder stuur, maar daar kreeg ik dan ook nog wat korting op, dus hoera! Voor maart toch een Duster, maar dan zonder ESP. Op zich hecht ik ook niet zoveel waarde aan ESP, maar door de media aandacht was ik bang voor extra waardevermindering in de toekomst. Maar de mediastorm was inmiddels geluwd en ik geloofde het wel voor de rest.?? Nu nog wat over mijn "Kanjara" uitvoering. Ik heb de vreemde "tic" om iedere auto die ik heb, toch wel enigszins te veranderen, subtiel maar toch net even wat anders.

Ik was nu geinspireerd door de Stepway uitvoering van de Sandero (heel leuke auto) en kwam op de naam Kanjara, omdat eerder deze naam alwerd gesuggereerd als de naam voor de nieuwe Dacia. Aangezien ik een zwarte Dusterheb gekocht zonder pack look (bewust), is het nogal een auto die wel iets opvallends kan gebruiken, dus vandaar deze felgele letters en de zwarte met zilver velgen. Ik heb nog nooit velgen gekocht, maar deze auto schreeuwt er gewoon om. Plus nog met wat andere details (en wat extra luxe) heeft mijn Duster toch wel een eigen look gekregen. Ik weet intussenal uit reacties dat niet iedereen ditgeweldig vindt, maar dat geeft niet.

Je hebt er die het geweldig vinden, en ook die het niks vinden. Dat mag en is ook de bedoeling ervan, en ik ben wel benieuwd wat jullie er allemaal van vinden!! ??Om mijn"autogekte" nog even te benadrukken: alle auto's die ik gehad heb, heb ik ook in miniatuur (en gespoten in de juiste kleur) in de gang staan. Overigens had ik vorig jaarniet gedacht nog een nieuwe auto te kopen, totdat Dacia met deze geweldige auto kwam; super om te zien, 5 jaar garantie, lekker ruim, wegenbelasting en verzekering goedkoper en lekker stil dankzij de E5 motor, die ik nu dus wel heb door dat lange wachten. Nou dat was dus mijn verhaal.

Stel gerust je vragen over wat ik allemaal veranderd heb. Met name over de parkeersensoren kan ik je nog wel wat tips geven. Groetjes Henk (echt d(w)aas van mijn ...)

P.S.: kom ook maar met jullie verhalen!


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota