Dacia Duster

Gedaante-wisseling

10-02-2011
RichardMCV
Overig
0

Afgelopen tijd heb je hier diverse berichten zien verschijnen over de ScanCoveryTrial 2011. In deze tocht reed een Dacia Duster mee die ter beschikking was gesteld door Dacia dealer Herwers in Doetinchem. Met deze Duster is een tocht door Scandinavie gereden (en deels door de Baltische staten). Er werd een afstand van ruim 7500 km afgelegd met deze probleemloze auto.[/p]

laplandtourEchter, De Scancoverytrial is niet de enige tocht die gemaakt wordt tot voorbij de poolcirkel. VB-RallyRacing nam deel aan de Laplandtour 2011. Ook dit team kon rekenen op de medewerking van dezelfde Dacia dealer! Wat wat bleek: De Duster waarmee Team4cc de ScanCoveryTrial reed, werd vervolgens door VB-RallyRacing nogmaals ingezet voor een tochtje tot boven de poolcirkel! Team4cc heeft de tocht gereden van 8 januari t/m 15 januari, VB-RallyRacing heeft de Laplandtour geredenvan 28 januari t/m 5 februari. Deze tocht was iets anders opgezet. Maar, net als bij de ScanCovertrial, ook deze tocht voerde naar het ijshotel waar zelfs overnacht werd. En ook werd er gereden met rally-Audi's S4 voor een cursus ijsrijden.Met een te rijden afstand van ruim 6000 km geeft deze wel iets meer rust (wellicht is dit ook leuker). dus in korte tijd is deze Duster tweemaal tot boven de poolcirkel gereden met een afstand van bijna 14000 km.  Hiermee lijkt me de kwaliteit van de Duster wel bewezen. Daarbij moet dan ook nog worden opgemerkt dat het hier om de gewone tweewiel aangedreven versie gaat en dus niet de 4x4.

Enkele leuke quotes uit het nieuwsbulletin van VB-RallyRacing:

  • Soms is eenvoud het allerbeste. VB-RallyRacing reist met de hulp van Dacia dealer Herwers per Dacia Duster af naar de poolcirkel.
  • Waar Simone en Iginio met vereende krachten de oude stickers van ons rally wapen verwijderd hebben, plakt Manfred van MJ Design er weer een prachtige wrap overeen. Het resultaat mag er wezen! De VB-Dacia (dank aan Herwers Dacia) staat er prachtig bij.
  • De tank zit vol brandstof, de kachel werkt (uiteraard hadden we in een Oost-Europeese auto niet anders verwacht), en we hebben ongelooflijk goede zin.
  • Zonder gekke capriolen of verboden snelheden, heeft VB-RallyRacing direct het eerste checkpoint gevonden. Prachtig natuurlijk, ware het niet dat de uitzetters (de na te streven tijd) niet van die vlotte mannen bleken. Resultaat; Cayenne's, X5's en ML's achter zich latend komt de Dacia van VB-RallyRacing als eerste binnen.
  • Dan blijkt maar weer dat TE veel informatie soms tegen je werkt. Garmin's die meldingen geven over passen die afgesloten zijn bijvoorbeeld. Het team met de Dacia ontbeerde deze info en kon dus in 1 rechte lijn naar de finish.

Maar om weer even op de titel van dit artikel terug te komen, Zowel Team4cc als ook VB-RallyRacing heeft met dezelfde Duster gereden. De schijnwerpers aan de voorzijde en de sidebars konden gewoon blijven zitten, alleen de bestickering is aangepast.

[image=collection,2011,vb-rallyracing,full]duster-in-vb-rallyracing-uitvoering-6.jpg[/image]

Hieronder vind je een album met meer foto's van de nieuw bestickerde Duster:

 

Dacia dealer Herwers heeft door hoe het werkt: Dit soort tochten met een ter beschikking gestelde auto levert veel positieve publiciteit op. Niet alleen voor het merk Dacia en voor de Duster, maar zeker niet in de laatste plaats voor deze Dealer. Top...


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota