Dacia Duster

Krijgt Dacia concurrentie uit het Oosten?

13-06-2011
RichardMCV
Overig
0

great wall voleex c10Concurrentie

Volgens het Bulgaarse Genootschap Novinte Zal de fabriek van Great Wall, ten zuiden van de Donau, auto's gaan produceren die kunnen concurreren met Dacia. In ieder geval wat het prijsniveau betreft.

Het eerste model zal een model worden dat vergelijkbaar is met de Sandero. De vanafprijs van de Great Wall zal rond de €6.400 liggen. Daarnaast zullen er ook nog een SUV en een Pickup van de band gaan rollen; beiden leverbaar als 4x4.

Great Wall

Hoewel het instapmodel goedkoper zal zijn dan de Logan Sedan, zal het niet meteen een concurrent zijn. De laadruimte is nog een stuk kleiner (330 liter tegenover 550 liter bij de Logan).

"Chinese producenten zullen ten minste drie of vier jaar nodig hebben om de klanten te overtuigen van de betrouwbaarheid van de voertuigen. Een imago moet nog worden opgebouwd. Dacia zal natuurlijk niet stil blijven staan', aldus Constantin Stroe, voorzitter van de ACAROM (Association of Automobile Manufacturers in Roemenie) en lid van de raad van Dacia.

De Chinese fabriek die in Bulgarije is geopend heeft een productie capaciteit van 50.000 auto's op jaarbasis en is mogelijk gemaakt door een investering van 80 miljoen euro. Naast bovengenoemde 3 modellen zullen de chinezen ook nog een nieuw type gaan produceren op hetzelfde platform als de Voleex C10.

De Voleex C10 zal worden geleverd met een 1.3L of een 1.5L motor, met naar keuze een CVT automaat of handgeschakeld. gemiddeld verbruik  rond de 4,5 l/100km, lengte van de auto is 3810mm, bied plaats aan vijf personen, eigen gewicht vanaf 1100 kg, bandenmaat zal 185/15 worden. mistlampen voorzijde, electrisch bedienbare spiegels, electrisch bedienbare ramen, verstelbare stuurkolom radio/cd speler worden als standaard uitrusting genoemd.

Hieronder zie je een verzameling foto's van de Voleex zoals die al gebouwd wordt in China. De grille is wel apart. Maar bijvoorbeeld Audi en Volkswagen hebben vergelijkbare grilles. Het interieur ziet er ook niet verkeerd uit. Grootste voordeel tov de sandero bijvoorbeeld is dat de laadvloer volledig vlak gemaakt kan worden.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota