Dacia Duster

Krijgt Dacia een duits uiterlijk?

22-07-2011
RichardMCV
Overig
0

Dacia is bezig met de voorbereiding van de opvolger van de Logan sedan, de Logan II. Waarschijnlijk komt deze in 2012 op de weg. De sedan moet net als de Duster een verkoophit gaan worden. Het model moet een meer westers uiterlijk krijgen met duitse trekjes, eerlijk als een Volkswagen maar op hetzelfde prijsniveau als de huidige Logan. Het lijkt me dat hier sprake is van een tegenstelling maar daar weet Dacia tot nu toe goed mee om te gaan gezien de gestage groei van het merk.

Designstudie

Het nieuwe model zou de code X52 meekrijgen. Het Franse tijdschrift "La Revue Automobile" presenteerde diverse afbeeldingen. Uiteraard gaat het hier om een designstudie.

"Het nieuwe model moet gepositioneerd worden tussen de Renault Fluence, Skoda Octavia, VW Passat, Ford Focus en de Chevrolet Cruze. In ieder geval vanuit esthetisch oogpunt. Met andere woorden, de Logan II blijft een budget-auto maar met de looks van een hoger segment. Ik wil niet dat mensen zich schamen om in een Dacia te rijden", Aldus Dhr Van den Acker, hoofd Design bij Renault.

Volgens het Franse tijdschrift zal de Logan II veel overeenkomsten hebben met de Renault Fluence. De Logan II wordt 4.6 meter (langer dan de MCV !!!) een kofferruimte van 500 liter, en uiteraard voorzien van de Euro5 motoren met lage CO2 uitstoot en een lager brandstofverbruik. Het is niet geheel onwaarschijnlijk dat de volgende generatie de eerste "ECO" auto zal zijn voor de opkomende markten.

Designstudie

Vermoedelijk gaat dit model ook profiteren van diverse opties zoals een automaat en led-verlichting, afhankelijk van de uitrusting. Ook het kleuren pallet wordt aangepast. Er zullen meer lichtere kleuren bijkomen. Momenteel wordt Dacia hoofdzakelijk in donkere kleuren verkocht zoals grijs, zwart, blauw en bruin.

Het hoofddoel zal net als bij het huidige model de concurrende prijsstelling zijn, samen met de grote binnenruimte en dito kofferruimte. Het Franse tijdschrift speculeert over de prijs: de verwachting is een prijs van rond de €13.000 voor de 1.6 benzine en €15.000 voor de diesel met 85 PK.

Mocht de nieuwe Dacia inderdaad op de design-studie gaan lijken, dan zal ze hoge ogen gooien. Zeker in de huidige economische situatie. Een dergelijk design zal zeker aanslaan. En daarbij: een dergelijke vormgeving hoeft niet direct te betekenen dat de auto veel duurder wordt. Het meeste geld kost de ontwikkeling van techniek; het "jasje" is niet het duurste van het geheel...


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.