Dacia Duster

Led-deurverlichting in de portieren

09-01-2011
RichardMCV
Dacia Logan
0

Veiligheid

Mijn vorige auto was voorzien van rode led-deurverlichting die oplicht zodra je een deur opendoet. In het donker valt dit natuurlijk direct op. Het is wel even werk want je moet dan bij alle vier deuren de bekleding verwijderen. Er moeten dan ook kabeltjes gelegd worden door de rubber tules bij de deurscharnieren. Maar het resultaat mag er zijn; de verlichting is overduidelijk zichtbaar voor iedereen die van achteren op de auto toekomt.

Dit moest bij de Logan MCV natuurlijk ook gebeuren. Dus de auto in de garage en aan de slag. Voorzichtig de deurbekleding losnemen want eigenlijk is het niet gemaakt om regelmatig los te nemen. De panelen worden met kunststof klemmetjes vastgedrukt. Bij het verwijderen moet je dan wel er voor zorgen dat je ze niet kapot trekt.

Led-deurverlichting

Ik heb voor deze klus led-deurverlichting gekocht die voorzien was van dubbelzijdige tape. Nadat de deurbekleding was verwijderd (speakers en handgreep moeten worden verwijderd) was het een gaatje boren in de harde bekleding voor het kabeltje. Vervolgens moest dit kabeltje worden aangesloten. Hiertoe heb ik het kabelslangetje tussen de deur en het chassis losgemaakt om er een kabeltje bij in te kunnen aanbrengen.

De benodigde spanning heb ik afgetapt van een zekering in het zekeringkastje. Ik heb gekozen voor de zekering van de binnenverlichting. Nu gaat de led-deurverlichting ook langzaam uit bij het doven van de binnenverlichting.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota