Dacia Duster

Nissan ontwerpt nieuwe Dacia Logan

21-07-2011
RichardMCV
Dacia Logan
0

sedan als basis voor een Russische versieAl sinds lange tijd werken Renault en Nissan samen; ze vormen een sterke alliantie. Het Russische AutoVAZ werkt ondertussen ook met hen samen. Renault bezit namelijk ondertussen 25 procent van de aandelen van deze Russische autobouwer. Reden hiervoor is dat Nissan, maar voornamelijk Renault, in Rusland vooral een potentiele grote afzetmarkt ziet.

In éen van de fabrieken van AutoVAZ moet volgend jaar een variant op de Dacia Logan gebouwd gaan worden, het ontwerp hiervan zal door Nissan worden uitgevoerd.

Zodra allles "op rolletjes" loopt dan zal AutoVAZ ook benzinemotoren en versnellingsbakken gaan produceren voor alledrie de alliantiepartners.

Het nieuws van een Russische Logan-variant komt niet als een verrassing. De Renault-Nissan alliantie investeert al een tijdje in de Russische auto-industrie en volgens bronnen zijn de partners dichtbij het vergaren van een meerderheidsaandeel in AutoVAZ.

Hierbij zouden beide partners elk ongeveer 25 procent van de aandelen in bezit moeten krijgen. Het uiteindelijke doel van de samenwerking is een marktaandeel van 40 procent op de Russische automarkt.

Dat doel zou in 2016 bereikt moeten worden, waarbij het gaat om een gezamenlijke afzet van 1,6 miljoen auto's.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.