Dacia Duster

Nostalgie

20-08-2011
RichardMCV
Overig
0

[image=collection,2011,dacia-1410-sport-by-george-popa,right]dacia-1410-sport-by-george-popa-pasiunea-nu-98b06d188f70497e7-550-0-1-95-1.jpg[/image]In Roemenië rijden nog steeds zeer veel Dacia's rond die lang geleden zijn geproduceerd. En hoewel de meesten niet meer in nieuwstaat verkeren rijden ze vaak nog wel. Hier kun je zien dat "onze" Dacia's toch wel wat kunnen hebben.

Dit artikel gaat over een man die nogal gek is op zijn Dacia en hij leeft in Roemenië. Hij besloot om zijn auto maar eens op te gaan knappen na zoveel jaar. (Ik vraag me af of er hier in Nederland iemand zou zijn die zijn of haar Dacia op een gegeven moment tot op het laatste boutje stript en weer nieuw opbouwt).

Uitgangspunt was de Dacia die hier boven aan het artikel staat. Zoals je ziet niet geheel in nieuwstaat. Het betreft een Dacia 1410 SPORT, gemaakt in 1984.

Stap voor stap heeft de qauto een gedaantewisseling ondergaan. Na een totale stripbeurt is eerst de roestduivel verjaagd want die was in ruime mate aanwezig.

Ook de motor is onderhanden genomen en geheel gereviseerd. Van nokkenas tot vliegwiel, alles is aan bod gekomen. Voor meer stabiliteit zijn extra verstevigingen aangebracht. De bodemvrijheid is beperkt door de veren in te korten. Binnenkort wil de eigenaar de auto voorzien van bijvoorbeeld rondom geventileerde remschijven.

Conclusie: het betreft hier een acuut geval van passie. Niet iedereen gaat zover om van een dacia een "juweel" te maken; niet iedereen investeert zoveel geld in zijn of haar Dacia. Het projekt was een grote uitdaging, maar des te meer is het een mooi resultaat geworden......

Hieronder zie je een aantal foto's van de heropbouw in willekeurige volgorde:


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota