Dacia Duster

pollenfilter vervangen

04-10-2011
RichardMCV
Overig
2

een nieuw interieurfilter voor de Dacia

Ik heb in mei 2009, net voordat deze site in de huidige versie online kwam, een pollenfilter geplaatst. Standaard waren de Dacia's destijds nog niet voorzien van een dergelijk filter. Dat betekende dus op de kop onder het dashboard duiken inclusief een scherp stanleymes om de opening uit te snijden in de lucht-unit. Deze opening was al voorgestanst zodat goed duidelijk te zien was wat er uitgesneden moest worden.

Ik had er eigenlijk al een hele tijd niet meer aan gedacht, aan dit filter. Totdat ik afgelopen weekend tijdens het opruimen een nieuw filter tegenkwam. Ik had destijds zowel bij de dealer als bij een gewoon bedrijf een filter gehaald. Dus ik heb gelijk maar even de moeite genomen (nou ja, moeite...) om het filter te wisselen.

Moeilijk is het niet om het filter te vervangen. Ik zou haast zeggen dat het uit de verpakking halen van het filter meer tijd kosten dan het plaatsen ervan.

Het filter op onderstaande foto's is op 16 mei 2009 geplaatst in de auto. Dat betekent dus dat de vervuiling het resultaat is van ruim 28 maanden filteren. En eerlijk gezegd, het had al veel eerder vervangen moeten worden.

bekijk onderstaand foto-album maar eens:

Wie het filter wil vervangen kan bij de dealer het volgende nummer opgeven: 27 27 72 835 R. De prijs ligt rond de €12.

Een kleine tip: Als je het oude filter verwijderd hebt, zuig dan even met de stofzuiger (voorzien van zo'n smalle buis) door de opening. Op deze wijze begin je weer met een schone unit...


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Avatar
Clublid
RichardMCV
25-12-2022 om 10:40

Door de vorm van het filter blijft het gewoon op z'n plek zitten. Je zult het namelijk licht moeten vervormen om het uit de opening te kunnen pakken; hetzelfde gaat ook op bij het plaatsen van het filter.

Maar dat is geen probleem, het filter neemt de oorspronkelijke vorm weer aan.

Kleine tip: let op hoe je het filter eruit haalt, dit maakt het plaatsen ook makkelijker.

Avatar
jessedielemans
24-12-2022 om 18:57

Ik heb vorige week een sandero uit april 2009 gekocht.
Hetzelfde verhaal. Ik vroeg me af hoe het filter bevestigd is. Gebruikt u hier speciale klemmen voor of blijft het gewoon zitten als het goed uitgesneden is?

Powered by Rovota