Dacia Duster

Publiek transport voor Roemeense politie

22-12-2011
RichardMCV
Dacia Logan
0

publiek transport Al in 2008 was de Roemeense politie aan het kijken naar waardige opvolgers voor het wagenpark. Hiervoor was een flink budget beschikbaar. Uiteraard ga je dan op zoek naar goed uitgeruste en snelle auto's. Na een eindeloze zoektocht was het eindresultaat bedroevend: er was geen passende oplossing gevonden.

Dus ze gingen maar eens kijken bij Dacia. Er waren ongeveer 400 auto's nodig dus dat is een leuke order. Er was echter een probleem. Voor deze aankoop was een budget vastgesteld. Dit budget lag ruimschoots boven het aankoopbedragvan 400 Dacia's. Oftewel er bleef een flink bedrag over.

Net als in Nederland kan het natuurlijk niet zo zijn dat een potje geld niet uitgegeven wordt dus werd besloten om ze maar eens een beetje "aan te kleden.

Wat volgde was een flink schandaal aangezien dit tunen niets meer was dan een standaard politie-uitrusting per auto maar de prijs was opgeschroefd naar ruim €78.000's per auto!

Maar goed, dat waren de hoogtij-dagen. We zijn al weer een behoorlijk eind verder maar de politie kan de betreffende auto's niet meer gebruiken. Niet dat ze niet werken maar er is brandstof voor nodig. Aangezien brandstof geld kost en dat heeft de politie niet meer zoveel.

Bij een tekort aan geld horen "passende" maatregelen dus werden de auto's op rantsoen gezet. Sommigen zelf op een maximum van 100 liter per maand, voor patrouille-auto's! Met als resultaat dat men de dienstauto's per sleepwagen weg liet brengen om kosten uit te sparen...


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.