Dacia Duster

Russische MCV

24-07-2011
RichardMCV
Dacia Logan
0

[image=collection,2011,dacia-logan-mcv-als-lada-largus-in-rusland,right]dacia-logan-mcv-als-lada-largus-in-rusland.jpg[/image]De Logan MCV is al weer een hele tijd op de markt. Met een facelift was de auto weer bij de tijd. Werd hij hier verkocht onder de merknaam Dacia, elders in de wereld was dit onder de Renault merknaam. Een tijdje terug echter kwam het bericht dat de Avtovaz fabriek in Rusland (waarvan Renault ondertussen mede-eigenaar is) ook de MCV zou gaan bouwen maar dan voorzien van de de merknaam LADA!

Op dat moment werd nog de projektnaam R90 gebruikt, nu is de auto officieel Lada Largus gedoopt. De verwacht prijs in Rusland zal tussen de 8.500 en €10.500 liggen.

De auto is nagenoeg gelijk aan de faceliftversie die we hier kennen; uiteraard zijn er een paar verschillen. Op de auto is natuurlijk het logo van Lada aanwezig. Ook op het stuur is dit het geval. Ook de middenconsole is maar weinig gewijzigd. Als de motorkap open gaat verschijnt daar, net als hier, de Renaultnaam op het motorblok.

De auto heeft wel een eigen "gezicht" gekregen door de voorbumper een andere vorm te geven. En niet geheel onverdienstelijk; ook deze past goed bij het model.

Hieronder zie je een korte film van de Russische versie van "onze" MCV:


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.